Chren

Chren ako ingrediencia v receptoch:

  • Chrenový šalát s bandurkami

    Chrenový šalát s bandurkami

    Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok obchádzal, tak som vymyslela tento.

  • Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

    Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

    Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme do dvoch misiek. V jednej miske rozmiešame zmes so soľou, olivovým olejom, vložíme lososa a necháme odstáť cez noc....

  • Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept)

    Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept)

    Rád sa s Vami podelím o jednoduchý recept na chutné jedlo tradičnej kuchyne... zvádnu to aj začiatočníci.

  • Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

    Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

    Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10 minút restujeme. Potom pridáme horčicové semená, na plátky nakrájané hrušky a podlejeme bielym vínom. Dusíme do polomäkka, aby kapusta zostala chrumkavá....

  • Roládky s chrenovým krémom a lososom

    Roládky s chrenovým krémom a lososom

    Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu pohrať, pozabávať sa s detailmi. Pre silvestrovské pohostenie obzvlášť platí, že v ňom nesmie chýbať dôležité korenie – láska a nadšenie. No...

  • Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

    Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

    Jemné a šťavnaté hovädzie mäso preliate chrenovo-jablkovou omáčkou je perfektnou voľbou, ak chcete podávať na tanieri netradičné ale o to viac chutné jedlo.

  • Cviklová nátierka

    Cviklová nátierka

    Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne vymiešame.

  • Súťaž s TV Varecha
  • Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, nové korenie a bobkový list. Podlejeme vodou a v zakrytom pekáči pečieme pri 150 °C aspoň 1, 5 hodiny.

  • Cviklové palacinky s marinovaným lososom

    Cviklové palacinky s marinovaným lososom

    Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru, lyžičke kardamómu a kôry z 1 citróna. Po marinovaní filetu umyjeme a osušíme.

  • Líčka s chrenovým žemľovým nákypom

    Líčka s chrenovým žemľovým nákypom

    Čaro domova a tradícií. Tak vyzerá najkrajšia podoba Vianoc. Spravidla nechýba kapustnica a kapor so šalátom, ale ani ďalšie jedlá, ktoré si rodiny obľúbili a viažu sa k nim pekné spomienky. U nás doma je to hovädzie „Wellington“.

  • Pstruh s jablkovým sorbetom

    Pstruh s jablkovým sorbetom

    Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15 minút, umyjeme a osušíme. Vložíme do vákuovacieho vrecka, zavákuujeme a varíme vo vode pri 55 °C asi 4 minúty....

  • Bravčové koleno na čiernom pive s chlebom (fotorecept)

    Bravčové koleno na čiernom pive s chlebom (fotorecept)

    Tento recept je vlastne predchodca gulášu, keď ešte nebola paprika. Používala sa rasca a zahusťovalo sa chlebom. Objavil som ho raz na internete. Skúsil som ho spraviť a verte, je to niečo ohromné....

  • Fileta zo sumca s cviklovými lievancami

    Fileta zo sumca s cviklovými lievancami

    Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar, ktorý po uvarení scedíme. Do takto pripraveného vývaru vložíme filety zo sumca, ktoré pomaly pošírujeme (teplota vývaru sa pohybuje...

  • Chrenové zemiaky

    Chrenové zemiaky

    Ja sa nebránim inym - čudným receptom, skôr ich vyhľadávam. Včera tu v televízii jeden herec rozprával, že keď bol chlapec, jeho babka varila chrenové zemiaky a stále si na ne spomína. Načo máme uja Googla,...

  • Údený pstruh s brusnicovo-chrenovou penou
  • Varený hovädzí jazyk s hnedou omáčkou a chrenom
  • Steaky z lososa s jemnou bielou omáčkou

    Steaky z lososa s jemnou bielou omáčkou

    Vyskúšajte tento vynikajúci recept a uvidíte, že sa stane súčasťou vašich pravidelných receptov.

  • Cviklová nátierka

    Cviklová nátierka

    Rýchla nátierka z cvikly a mascarpone.

  • Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa (fotorecept)

    Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa (fotorecept)

    Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa.

  • Šťavnaté mäkké zemiaky

    Šťavnaté mäkké zemiaky

    Komerčný recept
    Na pečené zemiakové plátky dajte chren zmiešaný s kyslou smotanou, posypte mladou cibuľkou a vychutnávajte si osobitú chuť zemiakov poliatych jablčným octom.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist