Chren

Chren ako ingrediencia v receptoch:

  • Bramboráky s anglickou slaninou a křenem

    Bramboráky s anglickou slaninou a křenem

    Očištěné bambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu.

  • Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

    Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

    Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, so soľou, s cukrom, bobkovým listom a novým korením. Po marinovaní lososa vyberieme, opláchneme vodou, usušíme a krájame na požadované...

  • Recept bez obrázku

    Bravčové mäso na kyslých uhorkách

    Mám rád kyslé uhorky a tak vznikol tento recept.

  • Treska s cviklovým šalátom (fotorecept)

    Treska s cviklovým šalátom (fotorecept)

    Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a nie syrových „slzičkách“. Cviklu so „statočnou“ dávkov čerstvo strúhaného chrenu, na 2÷3 kg ho dávam dobrého poldruha kg, majú...

  • Cvikla s chrenom (fotorecept)

    Cvikla s chrenom (fotorecept)

    Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie. Ale či dlhšie ako dva týždne to ozaj neviem, lebo u nás sa dovtedy vždy zje. Množstvá neuvádzam úmyselne, ...

  • Žihľavové rizoto s chrenovým pangratattom a fialovým zemiakom
  • Veľkonočná spišská švencelina

    Veľkonočná spišská švencelina

    Je to pochutina z jedál, ktoré sa svätia na Veľkú noc v košíkoch pred kostolom: šunka, domáca klobása, vajíčka a pridáva sa chren a kyslé mlieko. Je to špecifické jedlo a má na Spiši svoju...

  • Pečené krídla z vrecka (fotorecept)

    Pečené krídla z vrecka (fotorecept)

    Zdravá a ľahká večera či obed. Nemienila som sem pridať recept, ale na pripomenutie...

  • Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom

    Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom

    Semienkový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň ľubovoľné semienka. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha. pravda. sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept. html

  • Chrenový šalát s bandurkami

    Chrenový šalát s bandurkami

    Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok obchádzal, tak som vymyslela tento.

  • Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

    Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

    Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme do dvoch misiek. V jednej miske rozmiešame zmes so soľou, olivovým olejom, vložíme lososa a necháme odstáť cez noc....

  • Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept)

    Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept)

    Rád sa s Vami podelím o jednoduchý recept na chutné jedlo tradičnej kuchyne... zvádnu to aj začiatočníci.

  • Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

    Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

    Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10 minút restujeme. Potom pridáme horčicové semená, na plátky nakrájané hrušky a podlejeme bielym vínom. Dusíme do polomäkka, aby kapusta zostala chrumkavá....

  • Roládky s chrenovým krémom a lososom

    Roládky s chrenovým krémom a lososom

    Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu pohrať, pozabávať sa s detailmi. Pre silvestrovské pohostenie obzvlášť platí, že v ňom nesmie chýbať dôležité korenie – láska a nadšenie. No...

  • Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

    Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

    Jemné a šťavnaté hovädzie mäso preliate chrenovo-jablkovou omáčkou je perfektnou voľbou, ak chcete podávať na tanieri netradičné ale o to viac chutné jedlo.

  • Cviklová nátierka

    Cviklová nátierka

    Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne vymiešame.

  • Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, nové korenie a bobkový list. Podlejeme vodou a v zakrytom pekáči pečieme pri 150 °C aspoň 1, 5 hodiny.

  • Cviklové palacinky s marinovaným lososom

    Cviklové palacinky s marinovaným lososom

    Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru, lyžičke kardamómu a kôry z 1 citróna. Po marinovaní filetu umyjeme a osušíme.

  • Líčka s chrenovým žemľovým nákypom

    Líčka s chrenovým žemľovým nákypom

    Čaro domova a tradícií. Tak vyzerá najkrajšia podoba Vianoc. Spravidla nechýba kapustnica a kapor so šalátom, ale ani ďalšie jedlá, ktoré si rodiny obľúbili a viažu sa k nim pekné spomienky. U nás doma je to hovädzie „Wellington“.

  • Pstruh s jablkovým sorbetom

    Pstruh s jablkovým sorbetom

    Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15 minút, umyjeme a osušíme. Vložíme do vákuovacieho vrecka, zavákuujeme a varíme vo vode pri 55 °C asi 4 minúty....



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist