Údené s chrenovou omáčkou fotorecept

kimlo - fotkaKimlo, 6. februára 2019 8:50
Ďalšie recepty »
Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept)Foto: kimlo

Rád sa s Vami podelím o jednoduchý recept na chutné jedlo tradičnej kuchyne... zvádnu to aj začiatočníci.

5
porcií
60 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (karé, krkovička...)
50 g
2 PL
podľa chuti (čerstvý nastrúhaný)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
250 ml
100 ml
1 ks stredne veľká
2 PL
300 ml
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si uvaríme údené mäso. Ja som mal údené karé, robené doma v udiarni. Na varenie som použil tlakový hrniec, čas asi 1 hodina.

    Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozohriatom masle opražíme hladkú múku do žlta.

    Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme mliekom a povaríme na miernom ohni asi 10 minút.

    Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Primiešame vývar z údeného mäsa (asi 3 dl), a pridáme nastrúhaný čerstvý chren.

    Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomaly povaríme ďalších 10 minút, prípadne osolíme. So soľou opatrne, vývar je slaný od údeného. Podľa chuti pridáme cukor a citrónovú šťavu. Nakoniec pridáme kvalitnú smotanu na varenie.

    Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme prejsť varom....

    Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu do hneda. Nakrájané mäso dame na tanier a posypeme opraženou cibuľou. Podávame s knedľou.

    Údené s chrenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist