Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

Tomáš Klus
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 13. februára 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Purpurový „gravalax" s chrenovou penouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

200 g (očistený bez kože)
Marináda:
50 g
1 ks
1 ks
500 ml
50 g
100 ml
Chrenová pena:
100 g
25 g čerstvý
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme do dvoch misiek. V jednej miske rozmiešame zmes so soľou, olivovým olejom, vložíme lososa a necháme odstáť cez noc.

  2. 2

    Do druhej misky pridáme šťavu z červenej kapusty a na druhý deň prelejeme lososa. Necháme marinovať ďalšie 2–3 hodiny. Pokiaľ nie je celý losos zaliaty, raz za pol hodiny ho otáčame, aby sa zafarbil rovnomerne. Vyberieme z marinády na obrúsok a nakrájame na tenké plátky.

  3. 3

    Chrenová pena: Creme fraiche, nastrúhaný chren, štipku soli a mleté čierne korenie metličkou šľaháme, kým sa nevytvorí pena.

  4. 4

    Podávame s opečenými toastami.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist