Marinovaný hovädzí steak na grile
Gizka Oňová a Peter Varga
z kuchárskej knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni, 31. októbra 2022
z kuchárskej knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni, 31. októbra 2022
Foto: Z knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni
Lahodný steak, ktorý nesklame žiadneho milovníka mäsa.
6
porcií
porcií
15 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks (hrúbka 3 cm) |
|
Na marinádu: | |
50 ml |
|
50 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
Na omáčku: | |
250 ml |
|
2 PL strúhaný |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ingrediencie na marinádu dobre premiešame. Steaky ňou potrieme z oboch strán a necháme odležať.
- 2
Na rozpálenom grile steaky opekáme 4-5 minút z každej strany. Po dopečení ich necháme odležať asi 10 minút.
- 3
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu