Údený pstruh so špargľou s bylinkovou strúhankou a s chrenovou penou
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. mája 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Špargľu dôkladne olúpeme a uvaríme v celku v osolenej vode spolu so šťavou z limetky domäkka. Uvarenú špargľu nakrájame na rovnaké kúsky, ale štyri necháme v celku. Na panvici s maslom špargľu ochutíme nastrúhanou limetkovou kôrou a prehrejeme.
- 2
Estragón rozmixujeme s olivovým olejom, dochutíme soľou a dáme vychladiť.
- 3
Smotanu povaríme s nastrúhaným chrenom, dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť. Potom túto zmes precedíme do šľahačkovej fľaše, dáme jednu bombičku a necháme vychladiť. Prípadne môžeme zmes vyšľahať elektrickým šľahačom dopenista.
- 4
Strúhanku opražíme nasucho dochrumkava, osolíme a okoreníme, pridáme posekané čili papričky a vňať posekanú najemno.
- 5
Na tanier servírujeme špargľu uvarenú v celku, poukladáme plátky údeného pstruha, ktorého prelejeme estragónovým olejom a chrenovou penou. Zvyšok pokrájanej špargle posypeme opraženou ochutenou strúhankou a dozdobíme bylinkami. Jedlo sa podáva nastudeno.
Tiež Údený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu