Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 28. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
200 g |
|
70 g |
|
10 g |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
40 g |
|
80 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
Semienkový chlieb: | |
110 g |
|
320 g |
|
190 ml |
|
50 g (tekvicové, ľanové, chia, sezam, ovsené vločky) |
|
1 g |
|
5 g |
|
Postup
-
1
Semienkový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň ľubovoľné semienka. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept.html
- 2
V miske zmiešame majonézu s najemno postrúhaným chrenom a dochutíme soľou.
- 3
Do kastrólika nalejeme asi pol litra vody a prilejeme ocot. Privedieme do varu. Do vriacej vody opatrne rozbijeme vajíčka, na miernom ohni tiahnutím pripravujeme asi 2 – 3 minúty.
- 4
Podávanie: Na tenký plátok chleba rozotrieme chrenovú majonézu, na ňu poukladáme na menšie časti natrhaný listový šalát s rukolou. Na šalát poukladáme preložené plátky sušenej šunky a natenko nakrájané kyslé uhorky a reďkovku nakrájanú na mesiačiky. Úplne navrch položíme stratené vajíčko, na ktoré položíme druhý plátok chleba potretý chrenovou majonézou.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu