Šošovica
Šošovica

Šošovicové ragú so zemiakmi z pahreby

Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 4. marca 2022
Šošovicové ragú so zemiakmi z pahreby
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

300 g
250 g
750 g
75 g
100 g
750 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť.

  2. 2

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode domäkka a potom ju premyjeme v studenej vode.

  3. 3

    Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame (nastrúhame) na 2 mm hrubé plátky. Tie poukladáme na seba a nakrájame ich nožom na rezance a tie ešte na malé kocky.

  4. 4

    Nastrúhaný chren zmiešame s 250 g smotany a rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou a korením. Hotovú zmes dáme do fľaše na šľahačku.

  5. 5

    Uvarenú šošovicu dáme na panvicu, pridáme nakrájanú zeleninu, podlejeme zvyšnou smotanou a redukujeme. Dochutíme soľou a korením. Pred dokončením pridáme maslo na zjemnenie.

  6. 6

    Zemiaky opálime flambovacou pištoľou, aby sme získali efekt a chuť z pahreby. Ak ju nemáme, zemiaky upečieme nasucho v rúre, dáme ich priamo na dno (bez plechu).

  7. 7

    Na taniere naložíme šošovicové ragú, pridáme zemiaky a ozdobíme chrenovou penou.

Diskusia k receptu

haji
Šošovica takto upravená je jistě chutná, líbí se mi. Určitě to půjde i bez flambovací pistole a espumy. Vyšlehat šlehačku a smíchat ji s chrenom je mi bližší. Pěkné spojení chutí!
bugout
Uvarený zemiak opálený flambovaciou pištoľou nikdy nebude chutiť ako zemiak z pahreby. A určite to ani nie je zemiak z pahreby. Myslím, že gastro zariadenie by malo veci nazývať správne. Keby som celé detstvo nejedol zemiaky z pahreby asi by som teraz nefrflal 😂
haji
Mám otázku, z 250 ml smotany na varení !! /a chrenu/ po propasírování jde udělat vo flaši na šlahačku espuma? Tvar a struktura bílé roztekliny vlevo dole na fotu mě nepřesvědčila, že to jde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia