Šošovicové ragú so zemiakmi z pahreby
šéfkuchár Wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 4. marca 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť.
-
2
Šošovicu uvaríme v osolenej vode domäkka a potom ju premyjeme v studenej vode.
-
3
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame (nastrúhame) na 2 mm hrubé plátky. Tie poukladáme na seba a nakrájame ich nožom na rezance a tie ešte na malé kocky.
-
4
Nastrúhaný chren zmiešame s 250 g smotany a rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou a korením. Hotovú zmes dáme do fľaše na šľahačku.
-
5
Uvarenú šošovicu dáme na panvicu, pridáme nakrájanú zeleninu, podlejeme zvyšnou smotanou a redukujeme. Dochutíme soľou a korením. Pred dokončením pridáme maslo na zjemnenie.
-
6
Zemiaky opálime flambovacou pištoľou, aby sme získali efekt a chuť z pahreby. Ak ju nemáme, zemiaky upečieme nasucho v rúre, dáme ich priamo na dno (bez plechu).
-
7
Na taniere naložíme šošovicové ragú, pridáme zemiaky a ozdobíme chrenovou penou.
Diskusia k receptu