Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 3. júla 2019
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 3. júla 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 320 g |
|
| 200 g |
|
| 50 ml |
|
| 30 g |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 10 g |
|
| 3 ks |
|
| 5 ks |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| 10 g |
|
| 1 plátok |
|
| 100 ml |
|
| 0,5 g |
|
| 100 ml |
|
| 35 g |
|
|
|
Postup
-
1
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, so soľou, s cukrom, bobkovým listom a novým korením. Po marinovaní lososa vyberieme, opláchneme vodou, usušíme a krájame na požadované kúsky.
- 2
Jahodové brunoisse: 120 g jahôd nakrájame na veľmi malé kocky, ochutíme citrónovou šťavou a mätou.
- 3
Jahodové želé: 80 g jahôd rozmixujeme so 100 ml vody, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom, pridáme 1 plátok želatíny.
- 4
Yuzu gél: 100 ml yuzu sirupu, 100 ml vody a 0,5 g agar agaru zvaríme, vychladíme, podľa potreby premixujeme.
- 5
Jogurtový dresing: Jogurt zmiešame s medom.
- 6
Na tanier ukladáme kúsky lososa, lístky šalátu, jahodové brunoisse, jahodové želé, yuzu gél a jogurtový dresing.
Tiež marinovaný losos:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu