Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 3. júla 2019
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 3. júla 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
320 g |
|
200 g |
|
50 ml |
|
30 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
10 g |
|
3 ks |
|
5 ks |
|
100 g |
|
|
|
10 g |
|
1 plátok |
|
100 ml |
|
0,5 g |
|
100 ml |
|
35 g |
|
|
Postup
-
1
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, so soľou, s cukrom, bobkovým listom a novým korením. Po marinovaní lososa vyberieme, opláchneme vodou, usušíme a krájame na požadované kúsky.
- 2
Jahodové brunoisse: 120 g jahôd nakrájame na veľmi malé kocky, ochutíme citrónovou šťavou a mätou.
- 3
Jahodové želé: 80 g jahôd rozmixujeme so 100 ml vody, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom, pridáme 1 plátok želatíny.
- 4
Yuzu gél: 100 ml yuzu sirupu, 100 ml vody a 0,5 g agar agaru zvaríme, vychladíme, podľa potreby premixujeme.
- 5
Jogurtový dresing: Jogurt zmiešame s medom.
- 6
Na tanier ukladáme kúsky lososa, lístky šalátu, jahodové brunoisse, jahodové želé, yuzu gél a jogurtový dresing.
Tiež marinovaný losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu