Hrianka s parenými rybami

Patrik Stupňan
šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 18. apríla 2022
Hrianka s parenými rybami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

250 g
250 g
25 g
50 ml
trocha
50 g
20 g
30 g
250 g (alebo normálny sendvič)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pstruha a zubáča vyfiletujeme, vykostíme, osolíme. Udusíme v pare. Schladíme a nakrájame.

  2. 2

    Chren rozmixujeme s mliekom a prepasírujeme, pridáme soľ a napučanú a rozpustenú želatínu. Dobre premiešame.

  3. 3

    Tapioku uvaríme, aby bola priesvitná, a premyjeme v studenej vode, presypeme do citrónovej šťavy dochutíme práškovým cukrom.

  4. 4

    Kôpor rozmixujeme s vodou a pridáme lecitín, dochutíme soľou a prepasírujeme. Rozmixujeme a vznikne pena.

  5. 5

    Sendvič nakrájame na toasty a opečieme na grile. Servírujeme všetko pekne naukladané na sendviči.

  6. 6

    TIP: Lecitín na domáce použitie dostať kúpiť v lekárňach alebo obchodoch s výživovými doplnkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Predjedlá, Na pare

Diskusia k receptu