Hrianka s parenými rybami
Patrik Stupňan
šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 18. apríla 2022
šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 18. apríla 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Pstruha a zubáča vyfiletujeme, vykostíme, osolíme. Udusíme v pare. Schladíme a nakrájame.
- 2
Chren rozmixujeme s mliekom a prepasírujeme, pridáme soľ a napučanú a rozpustenú želatínu. Dobre premiešame.
- 3
Tapioku uvaríme, aby bola priesvitná, a premyjeme v studenej vode, presypeme do citrónovej šťavy dochutíme práškovým cukrom.
- 4
Kôpor rozmixujeme s vodou a pridáme lecitín, dochutíme soľou a prepasírujeme. Rozmixujeme a vznikne pena.
- 5
Sendvič nakrájame na toasty a opečieme na grile. Servírujeme všetko pekne naukladané na sendviči.
- 6
TIP: Lecitín na domáce použitie dostať kúpiť v lekárňach alebo obchodoch s výživovými doplnkami.
Tiež ryby:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu