Hrianka s parenými rybami
Patrik Stupňan
šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 18. apríla 2022
šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 18. apríla 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Pstruha a zubáča vyfiletujeme, vykostíme, osolíme. Udusíme v pare. Schladíme a nakrájame.
-
2
Chren rozmixujeme s mliekom a prepasírujeme, pridáme soľ a napučanú a rozpustenú želatínu. Dobre premiešame.
-
3
Tapioku uvaríme, aby bola priesvitná, a premyjeme v studenej vode, presypeme do citrónovej šťavy dochutíme práškovým cukrom.
-
4
Kôpor rozmixujeme s vodou a pridáme lecitín, dochutíme soľou a prepasírujeme. Rozmixujeme a vznikne pena.
-
5
Sendvič nakrájame na toasty a opečieme na grile. Servírujeme všetko pekne naukladané na sendviči.
-
6
TIP: Lecitín na domáce použitie dostať kúpiť v lekárňach alebo obchodoch s výživovými doplnkami.
Diskusia k receptu