Nakladaný kapor v octovej marináde
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 23. júna 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 23. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
Suroviny
600 g (2 filety) |
|
|
|
čerstvý |
|
Marináda: | |
500 ml (20 % ) |
|
200 g |
|
1,75 l |
|
100 g |
|
1 ks (pokrájaná na plátky) |
|
2 ČL |
|
5 zrniek |
|
4 ks |
|
Kvasený zeler: | |
|
|
(2 %) |
|
|
|
|
|
Marinovaná uhorka: | |
1 ks |
|
(rovnaká ako na kapra) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na marinádu zmiešame. Kapra vykostíme, stiahneme z kože a nakrájame na 5–centimetrové slíže. Dáme do studenej marinády a marinujeme 5 dní v chladničke.
- 2
Kvasený zeler: Na plátky pokrájaný zeler zmiešame so soľným roztokom, pridáme koreniny a dáme kvasiť pri izbovej teplote do uzatvorenej nádoby na 2–3 týždne.
- 3
Marinovaná uhorka: Uhorku nakrájame na kocky a zalejeme rovnakou marinádou akú používame na kapra. Necháme 4 dni odležať.
- 4
Marinovaného kapra nakrájame na tenké pásiky a zmiešame so zelerom, s uhorkou a majonézou. Navrch nastrúhame čerstvý chren a podávame ideálne s čerstvým rožkom.
Tiež kapor:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu