Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Šuhajíci pri panvici, 11. februára 2021
Foto: Archív Šuhajíci pri panvici
porcie
Suroviny
Znojemská pečienka s omáčkou: | |
900 g |
|
|
|
200 g |
|
4 strúčiky |
|
200 g |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
25 g |
|
Tarhoňa: | |
500 g |
|
800 ml |
|
1/2 PL |
|
|
|
1 PL |
|
Chrenový créme fraîche: | |
150 g |
|
20 g čerstvý strúhaný |
|
10 g |
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez noc. Mäso vložíme do fólie a zavákuujeme. Varíme sous vide pri teplote 64 °C zhruba 3–4 hodiny, záleží na hrúbke mäsa. Ak nemáte k dispozícii sous vide prístroj, nastavte rúru na 70 °C. Vložte do nej plech s horúcou vodou a do nej mäso vo fólii. Uistite sa, že mäso je riadne zafóliované. Po štyroch hodinách bude tak akurát. Mäso pred podávaním ešte sprudka opečieme na panvici s olejom.
- 2
Omáčka: Cibuľu nakrájame na drobno a s cesnakom restujeme na oleji do tmava. Pridáme mletú papriku a horčicu, podlejeme vývarom. Kyslé uhorky nakrájame na drobné kocky, polovicu vložíme do omáčky, druhú polovicu necháme bokom. Varíme, kým všetko v omáčke zmäkne. Omáčku prepasírujeme a necháme prevrieť. Pridáme zvyšné uhorky a dochutíme soľou a korením. Do už vypnutej omáčky zašľaháme maslo.
- 3
Tarhoňa: Tarhoňu orestujeme na oleji, aby dostala farbu, pridáme soľ a zalejeme vriacou vodou. Varíme na malom plameni, zakryté asi 15 minút. Hneď po uvarení ju premiešame, a môžeme pridať napríklad lyžicu masla.
- 4
Créme fraîche vymiešame s chrenom, soľou a olivovým olejom. Pridáme nasekanú pažítku.
- 5
Na tanier naložíme tarhoňu a prelejeme omáčkou. Mäso nakrájame na tenké plátky, uložíme na vrch a dozdobíme chrenovým créme–fraîche.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu