Zemiakové placky s údeným lososom fotorecept
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov… Recept je podľa Rick Stein.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Placky: | |
| 500 g uvarené |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 25 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Šalát: | |
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| čerstvý |
|
| Omáčka: | |
| 4 PL |
|
| 2 PL |
|
| 150 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Placky: Uvarené zemiaky popučíme s maslom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto (múku pridávame po troche, záleží od zemiakov). Cesto rozdelíme na 7-8 častí a vyvaľkáme/uplácame na pomúčenej doske.
-
2
Placky smažíme "na sucho", 3-4 minúty z každej strany, do chrumkava.
-
3
Fenikel zbavíme hlúbu a nakrájame na jemné kúsky.
-
4
Červenú repu, reďkovky a fenikel zmiešame s ostatnými surovinami a necháme chvíľu postáť.
-
5
V druhej miske zmiešame všetky suroviny (okrem citróna) na omáčku. Ja pridám aj pár kvapiek olivového oleja.
-
6
Údeného lososa kupujem aj s bylinkami, ale môže byť v akejkoľvek "podobe" a chuti :-)
-
7
A podávame: na každú placku dáme trocha omáčky, kúsky lososa a pokvapkáme citrónovou šťavou. Šalát z červenej repy sa k tomu hodí úplne super.









Ďakujem.
@farbuska , aj ja robím aj zo surových, tiež je to dobré. Tieto sú mäkkšie. Väčšinou ich robím keď mi zostanú varené zemiaky.
Ďakujem a pozdravujem
Tak to som veľmi rada, o to ide :-) …. Aby chutilo!
Pekný oddychový víkend prajem.