Zemiakové placky
Zemiakové placky

Zemiakové placky s údeným lososom fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 9. júna 2024
Zemiakové placky s údeným lososom (fotorecept)
Foto: kucharka

Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov… Recept je podľa Rick Stein.

3-4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Placky:
500 g uvarené
2 ks
100 g
25 g
Šalát:
1 ks
4 ks
1 ks
2 PL
1 PL
1 ČL
 čerstvý
Omáčka:
4 PL
2 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Placky: Uvarené zemiaky popučíme s maslom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto (múku pridávame po troche, záleží od zemiakov). Cesto rozdelíme na 7-8 častí a vyvaľkáme/uplácame na pomúčenej doske.

    Zemiakové placky s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Placky smažíme "na sucho", 3-4 minúty z každej strany, do chrumkava.

    Zemiakové placky s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Fenikel zbavíme hlúbu a nakrájame na jemné kúsky.

    Zemiakové placky s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Červenú repu, reďkovky a fenikel zmiešame s ostatnými surovinami a necháme chvíľu postáť.

    Zemiakové placky s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V druhej miske zmiešame všetky suroviny (okrem citróna) na omáčku. Ja pridám aj pár kvapiek olivového oleja.

    Zemiakové placky s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Údeného lososa kupujem aj s bylinkami, ale môže byť v akejkoľvek "podobe" a chuti :-)

    Zemiakové placky s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A podávame: na každú placku dáme trocha omáčky, kúsky lososa a pokvapkáme citrónovou šťavou. Šalát z červenej repy sa k tomu hodí úplne super.

Diskusia k receptu

farbuska
Zvykla som dávať lososa a hustú smotanu na placičky usmažené zo surových zemiakov (na spôsob ruských blín - tie môžu byť aj s kaviárom, ale ten ja až tak veľmi nemusím - alebo židovských latkes), ale tieto musia byť tiež veľmi chutné. Urobím niekedy aj takéto placky. Vďaka za pripomenutie.
zolik
Bolo mi inšpiráciou a bolo to veľmi dobré 😊
Ďakujem a pozdravujem



kucharka
@zolik (13.6.2024 18:19)
Tak to som veľmi rada, o to ide :-) …. Aby chutilo!
Pekný oddychový víkend prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia