Bravčové mäso na kyslých uhorkách
Mám rád kyslé uhorky a tak vznikol tento recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 ks |
|
3 ČL |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
1 kocka |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
50 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu na jemno.
- 2
Na oleji si cibuľku orestujeme dohneda. Pridáme mäso, trochu opečieme. Pridáme vegetu (namiesto soli), drvenú rascu, mleté čierne korenie, premiešame. Podlejeme trochou vody.
- 3
Po asi 5 minútach pridáme kocku bujónu, necháme rozpustiť. Pridáme lyžičku grilovacieho korenia, sójovej omáčky, dve lyžičky chrenu. Dusíme 35 minút, podľa potreby podlievame vodou.
- 4
Kyslé uhorky nakrájame na jemné kocky, pridáme k mäsu a vznikajúcej omáčke. Varíme ešte 15 minút, odstavíme, podávame (kto chce, zahustí zápražkou). Podávame s chlebom alebo ryžou.
Tiež bravčové mäso:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu