Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 22. júna 2019

Mám rád kyslé uhorky a tak vznikol tento recept.

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
3 ČL
2 ČL
štipka
1 kocka
1 ČL
1 ČL
2 ČL
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, cibuľu na jemno.

  2. 2

    Na oleji si cibuľku orestujeme dohneda. Pridáme mäso, trochu opečieme. Pridáme vegetu (namiesto soli), drvenú rascu, mleté čierne korenie, premiešame. Podlejeme trochou vody.

  3. 3

    Po asi 5 minútach pridáme kocku bujónu, necháme rozpustiť. Pridáme lyžičku grilovacieho korenia, sójovej omáčky, dve lyžičky chrenu. Dusíme 35 minút, podľa potreby podlievame vodou.

  4. 4

    Kyslé uhorky nakrájame na jemné kocky, pridáme k mäsu a vznikajúcej omáčke. Varíme ešte 15 minút, odstavíme, podávame (kto chce, zahustí zápražkou). Podávame s chlebom alebo ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia