Roládky s chrenovým krémom a lososom
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 30. decembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu pohrať, pozabávať sa s detailmi. Pre silvestrovské pohostenie obzvlášť platí, Zobraziť celý popis Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu pohrať, pozabávať sa s detailmi. Pre silvestrovské pohostenie obzvlášť platí, že v ňom nesmie chýbať dôležité korenie – láska a nadšenie. No a k tomu nápad. Jednoduchý, ale pritom efektný, aby počas „najrozpustilejšieho" dňa v roku nikto nestál dlho pri kuchynskom stole.
porcií
príprava
Postup
-
1
Najskôr pripravíme klasické palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.
- 2
Kôpor nakrájame najemno, pridáme k čerstvému syru spolu s kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nastrúhaným chrenom. Dochutíme soľou a korením, všetko premiešame.
- 3
Každú palacinku potrieme pripravenou plnkou, obložíme plátkami údeného lososa a zavinieme. Necháme stuhnúť v chlade minimálne 30 minút. Podávame nakrájané na dvojcentimetrové roládky.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu