Lososová roláda
Lososová roláda

Roládky s chrenovým krémom a lososom

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 30. decembra 2018
Roládky s chrenovým krémom a lososom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu pohrať, pozabávať sa s detailmi. Pre silvestrovské pohostenie obzvlášť platí, Zobraziť celý popis Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu pohrať, pozabávať sa s detailmi. Pre silvestrovské pohostenie obzvlášť platí, že v ňom nesmie chýbať dôležité korenie – láska a nadšenie. No a k tomu nápad. Jednoduchý, ale pritom efektný, aby počas „najrozpustilejšieho" dňa v roku nikto nestál dlho pri kuchynskom stole.

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Palacinky:
250 ml
125 g
3 ks
Plnka:
250 g
20 ml
5 g
5 g čerstvý
5 ml
400 g plátky




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme klasické palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.

  2. 2

    Kôpor nakrájame najemno, pridáme k čerstvému syru spolu s kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nastrúhaným chrenom. Dochutíme soľou a korením, všetko premiešame.

  3. 3

    Každú palacinku potrieme pripravenou plnkou, obložíme plátkami údeného lososa a zavinieme. Necháme stuhnúť v chlade minimálne 30 minút. Podávame nakrájané na dvojcentimetrové roládky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia