Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
šéfkuchár Hotela FIS Jasná****, 31. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
4 ks domáca |
|
50 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
|
|
2 g (celé čierne korenie, rasca, celé nové korenie, bobkový list) |
|
75 g |
|
250 g |
|
3 g |
|
250 ml |
|
Cviklová pena: | |
250 g |
|
100 ml |
|
3 g |
|
25 g |
|
|
|
|
|
Plnené zemiaky: | |
400 g menšie |
|
50 g (creme fraiche) |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
3 g čerstvý |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10 minút restujeme. Potom pridáme horčicové semená, na plátky nakrájané hrušky a podlejeme bielym vínom. Dusíme do polomäkka, aby kapusta zostala chrumkavá.
- 2
Cviklová pena: Cviklu očistíme, dáme uvariť do osolenej vody domäkka a rozmixujeme spolu s chrenom, maslom a so smotanou dohladka. Preložíme do rajnice, dochutíme soľou a korením podľa potreby a zredukujeme na hustý krém.
- 3
Plnené zemiaky: Zemiaky dobre umyjeme, osolíme a pokvapkáme maslom. Pečieme spolu s čerstvým tymianom. Pred podávaním zemiaky rozkrojíme a prstami stlačíme, aby sa vytvoril otvor na dip z kyslej smotany, nasekaného kôpru, citrónovej šťavy, soli a korenia.
- 4
Krvavničku upečieme v rúre na masti. Chrumkavú hruškovú kapustu uložíme na tanier, priložíme pečené zemiaky a krvavničku. Dozdobíme cviklovou penou a chrenom.
Tiež krvavnička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu