Pečená krvavnička
Pečená krvavnička

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

Roman Martinkovič
šéfkuchár Hotela FIS Jasná****, 31. januára 2019
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

4 ks domáca
50 g
400 g
200 g
2 g (celé čierne korenie, rasca, celé nové korenie, bobkový list)
75 g
250 g
3 g
250 ml
Cviklová pena:
250 g
100 ml
3 g
25 g
Plnené zemiaky:
400 g menšie
50 g (creme fraiche)
50 g
3 g čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10 minút restujeme. Potom pridáme horčicové semená, na plátky nakrájané hrušky a podlejeme bielym vínom. Dusíme do polomäkka, aby kapusta zostala chrumkavá.

  2. 2

    Cviklová pena: Cviklu očistíme, dáme uvariť do osolenej vody domäkka a rozmixujeme spolu s chrenom, maslom a so smotanou dohladka. Preložíme do rajnice, dochutíme soľou a korením podľa potreby a zredukujeme na hustý krém.

  3. 3

    Plnené zemiaky: Zemiaky dobre umyjeme, osolíme a pokvapkáme maslom. Pečieme spolu s čerstvým tymianom. Pred podávaním zemiaky rozkrojíme a prstami stlačíme, aby sa vytvoril otvor na dip z kyslej smotany, nasekaného kôpru, citrónovej šťavy, soli a korenia.

  4. 4

    Krvavničku upečieme v rúre na masti. Chrumkavú hruškovú kapustu uložíme na tanier, priložíme pečené zemiaky a krvavničku. Dozdobíme cviklovou penou a chrenom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: