Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

podravka - fotkapodravka, 10. novembra 2018. Komerčný recept.
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Foto: podravka

Jemné a šťavnaté hovädzie mäso preliate chrenovo-jablkovou omáčkou je perfektnou voľbou, ak chcete podávať na tanieri netradičné ale o to viac chutné jedlo.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

500 ml
1 kocka
600 g
Chrenová omáčka:
150 g
300 ml
200 g
50 ml
1 KL




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody dáme kocku zeleninového bujónu, hovädzie mäso a necháme zvariť. Varíme na miernom ohni, dokým mäso nebude mäkké.

  2. 2

    Chren obielime, nastrúhame a zalejeme vodou, v ktorej sa varilo mäso. Pridáme nastrúhané jablko, soľ, ocot a cukor a krátko povaríme.

  3. 3

    Hovädzie mäso podávame preliate pripravenou omáčkou so zeleninou podľa vašej chuti alebo s chlebom.

  4. 4

    Rada: Ak chcete mať mäso jemné a šťavnaté, vždy ho dajte do vriacej vody. Horúca voda uzatvára póry v mäse a mäso ostane šťavnaté a zachová si všetky živiny.

Diskusia k receptu

klukodvody
Nerad kritizuji ale tady musím. Nevím proč k masu nedat čerstvou zeleninu místo kostky. Za druhé vodou z masa to snad je vývar a za třetí tohle za mého mládí byl jablkový kře a také (jinak řečeno vejmrda ) to je oficiální jméno a navíc s tím polít maso a dát k tomu ještě tu zeleninu opravdu nevím, jak to může být komerční recept. Omlouvám se ale mé kuchařské srdce pláče.
evanaaa
Ja som si hneď predstavila klasickú smotanovú chrenovú omáčku, tá vyvarená voda s chrenom asi nie je ono, to si už rovno môžem dať mäso z polievky so zeleninou z nej a najem sa. Ozaj divný recept.....
zolik
Netradicne jedlo? v uvode je to uvedene, ako netradicne jedlo. Ja za seba budem radsej drzat tradicie. Chrenove tradicie.
chorvatka
Hovâdzie rebro s chrenovou omackou ochutenou smotanou a par kvapkami citrona sa varilo odjakziva i na slachtickych dvoroch na Slovensku (vid romany Hany Zelinovej )

Je to naozaj pochutka, len u nas vo Francuzsku zohnat koren surového chrena je nemozne, tak to robim z nemeckym nastruhanym sterilizovanym znacky Kühne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia