Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Foto: podravka
Jemné a šťavnaté hovädzie mäso preliate chrenovo-jablkovou omáčkou je perfektnou voľbou, ak chcete podávať na tanieri netradičné ale o to viac chutné jedlo.
porcie
príprava
Postup
-
1
Do vriacej vody dáme kocku zeleninového bujónu, hovädzie mäso a necháme zvariť. Varíme na miernom ohni, dokým mäso nebude mäkké.
- 2
Chren obielime, nastrúhame a zalejeme vodou, v ktorej sa varilo mäso. Pridáme nastrúhané jablko, soľ, ocot a cukor a krátko povaríme.
- 3
Hovädzie mäso podávame preliate pripravenou omáčkou so zeleninou podľa vašej chuti alebo s chlebom.
- 4
Rada: Ak chcete mať mäso jemné a šťavnaté, vždy ho dajte do vriacej vody. Horúca voda uzatvára póry v mäse a mäso ostane šťavnaté a zachová si všetky živiny.
Tiež omáčkou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-rebro-s-chrenovou-omac...
Je to naozaj pochutka, len u nas vo Francuzsku zohnat koren surového chrena je nemozne, tak to robim z nemeckym nastruhanym sterilizovanym znacky Kühne.