Treska s cviklou a paštrnákovým pyré
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 27. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Celú cviklu položíme na alobal, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dôkladne zabalíme a pečieme v rúre na 180 stupňoch asi 40 minút. Upečenú cviklu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pred podávaním zohrejeme na masle a postriekame čerešňovým octom.
- 2
Paštrnákové pyré: Paštrnák očistíme a nakrájame na malé kocky. V tlakovom hrnci orestujeme na oleji. Pridáme vody, zatvoríme a varíme od natlakovania 15 minút. Necháme odstáť 10 minút, otvoríme hrniec a paštrnák necháme vychladnúť. Potom rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme soľou a octom.
- 3
Tresku pomaly opečieme na panvici na masle zo všetkých strán. Potom vložíme do rúry rozohriatej na 140 °C. Keď rybu vložíme do rúry, ihneď ju vypneme. Rybu v nej necháme asi 10 minút. Že je ryba hotová, poznáme tak, že ju prepichneme ihlicou alebo špajdľou, mäsom musia prejsť ľahko.
- 4
Upečenú tresku podávame s paštrnákovým pyré a cviklou, bohato posypeme čerstvo strúhaným chrenom a prelejeme rozpusteným maslom.
Tiež pečená treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu