Prílohy a omáčky

  • Grilované sladké zemiaky

    Grilované sladké zemiaky

    Sladké zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na približne 0, 5 cm hrubé plátky. Zemiaky potrieme olejom a grilujeme z oboch strán.

  • Grilovaná zelenina s avokádovým dressingom

    Grilovaná zelenina s avokádovým dressingom

    Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme ochuteným repkovým olejom.

  • Špenátovo-šalátový prívarok (fotorecept)

    Špenátovo-šalátový prívarok (fotorecept)

    Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k vareniu, vďačia svojim mamkám, no hlavne babičkám. Ani ja nie som výnimka. Mamka mojej Mamky, úžasná lady...

  • Pečený kozí syr s jahodovým čatní
  • Špenátové knedličky pod syrovou perinou (fotorecept)

    Špenátové knedličky pod syrovou perinou (fotorecept)

    Jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo. Špenát v záhradke dozrel a dozrel čas aj na prípravu u nás už tradičnej pochúťky. V tomto recepte som spojil dva rôzne recepty do tejto podoby. Fantázii sa medze nekladú,...

  • Semienková kanapka, špenátové pesto a pečená karotka

    Semienková kanapka, špenátové pesto a pečená karotka

    Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk), ktorý si vyskúšali výhercovia marcového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Bôbová kaša s klobásou a cibuľkou (fotorecept)

    Bôbová kaša s klobásou a cibuľkou (fotorecept)

    Tento biely bôb sa ťahal po mojom plote. Kvitol červenými, fialovými a bielymi kvetmi. Uložila som si ho do mrazáka a dnes som urobila z neho výborné starodávne jedlo. Pôvod jedla je zo Sedmohradska.

  • Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept)

    Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept)

    Prehrabala som svoju kopu receptov, že reku, vyskúšam niečo nové :) A pustila som sa do karí tak trošku na sladko. Podľa časopisu "Pošli recept" je to príloha k indickým pokrmom, ale ja som si...

  • Bryndzou gratinovaná zelenina

    Bryndzou gratinovaná zelenina

    Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá i delikatesy zážitkovej gastronómie.

  • Tvarohové chia nočky (fotorecept)

    Tvarohové chia nočky (fotorecept)

    Snažím minimalizovat mouku v jídlech a tak jsem uvařila do polévky tyhle lehounké nočky, velmi jemné a příjemné chuti.

  • Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom

    Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom

    K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých plackách som si vtedy neskutočne pochutnala. Boli úžasné, žiadna mastnota, boli svieže a také jemné! Spýtala som sa na...

  • Quinoový nákyp s hríbmi
  • Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept)

    Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept)

    Tento starodávny recept som odpozorovala od mojej babky Paulíny. V okolí Nižnej, Veľkých Kostolian a blízkych dedín je veľmi známy a obľúbený.

  • Žihľavové gule (fotorecept)

    Žihľavové gule (fotorecept)

    Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V tomto článku https://varecha. pravda. sk/magazin/velka-noc-chudobnych/12538-clanok. html jsem objevila recept, která jsem věděla, že musím vyzkoušet. Použila jsem nejen...

  • Zemiakové fašírky s kozím syrom a kyslou smotanou (fotorecept)

    Zemiakové fašírky s kozím syrom a kyslou smotanou (fotorecept)

    Na toto jedlo mám spomienky spojené s mojou babkou. Nosila nám to na rolu keď sa sadila kukurica a zemiaky. Vraj aby sme vládali jamky kopať. Vždy sa po nich len tak zaprášilo. No a...

  • Šťaveľovo-žihľavový prívarok (fotorecept)

    Šťaveľovo-žihľavový prívarok (fotorecept)

    Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda ponúka :-) Jedlo je nielen jednoduché, chutné, ale aj zdravé.

  • Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou

    Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou

    Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne inšpirovali sme sa juhoamerickou a talianskou kuchyňou. Bryndzou sme naplnili veľké huby Portobello a osviežili sladko-korenistou sviežou výbornou mangovou salsou....

  • Palacinky s pečenou tekvicou

    Palacinky s pečenou tekvicou

    Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte jedno kritérium – piecť aj pre „bezlepkáčov“ tak, aby ich stôl nebol o nič chudobnejší.

  • Zapekaná cuketa

    Zapekaná cuketa

    Celkom nový a jednoduchý recept. Hodí sa miesto prílohy k mäsu alebo aj len tak, či už so šalátom. Môže byť aj ako rýchla večera či obed.

  • Pečené artičoky (fotorecept)

    Pečené artičoky (fotorecept)

    Jednoduché a chutné predjedlo alebo príloha.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist