Prílohy a omáčky

  • Ryžové krokety s mrkvou (fotorecept)

    Ryžové krokety s mrkvou (fotorecept)

    Krokety, fašírky alebo tvar aký obľubujete určite nezmení výbornú chuť k dobrému obedíku. My dnes s hovädzím... a určite si to ešte zopakujem.

  • Šošovicový prívarok (pôstne jedlo)

    Šošovicový prívarok (pôstne jedlo)

    Na oleji popražíme nakrájanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a vsypeme šošovicu. Pridáme soľ, čierne korenie a bobkový list. Necháme variť. Po zmäknutí šošovice pridáme paradajkové pyré a ešte 5 minút povaríme....

  • Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept)

    Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept)

    Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné pojedanie jednoducho úžasné.

  • Kváskové lokše

    Kváskové lokše

    U nás doma veľmi obľúbená príloha hlavne ku kačacine. Na prípravu využijete zvyšný kvások z chladničky.

  • Zemiakovo-ovsená mňamka s kôprom

    Zemiakovo-ovsená mňamka s kôprom

    Ostali vám varené alebo opečené zemiaky? Spravte si kôprovo zemiakovo ovsenú dobrôtku ... Ja si na to uvarím zemiaky a upečiem stále keď potrebujem prílohu k fazuľovej alebo šošovicovej polievke alebo všade tam kde sa používa chlieb.

  • Kačacie stehno s brusnicovo-makovou plnkou
  • Pečené batáty s cícerovou plnkou
  • Strašanka (fotorecept)

    Strašanka (fotorecept)

    Je to jednoduchý, ale za to veľmi chutný a sýty receptík. Tento recept pochádza z tých babičkovských, ktoré sa varili voľakedy za čias, keď bolo treba nasýtiť veľa hladných krkov a rýchlo. Určite...

  • Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou (fotorecept)

    Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou (fotorecept)

    Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť asi 20 minút.

  • Rýchly obed - zemiaky s mrkvou a cibuľou (videorecept)

    Rýchly obed - zemiaky s mrkvou a cibuľou (videorecept)

    Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Pridáme olivový olej, korenie, sladkú papriku, soľ a premiešame. Vylejem na plech a necháme piecť dokiaľ zemiaky nezmäknú. Tesne predtým ako vyberieme zemiaky z...

  • Batáty s čili a medom (fotorecept)

    Batáty s čili a medom (fotorecept)

    Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...

  • Zemiakové kroketky

    Zemiakové kroketky

    Chutná príloha

  • Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke

    Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke

    Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame na polmesiačiky, poukladáme na plech s papierom na pečenie, polejeme olivovým olejom, osolíme a dáme na 20 minút do...

  • Jednoduchá bolonská omáčka

    Jednoduchá bolonská omáčka

    Jednoduchá, chuťovo výborná omáčka len zo základných surovín.

  • Recept bez obrázku

    Rozpeky ku kyslým polievkam

    Inšpirovala som sa receptom z malej knihy 100 a 1 domácích polévek od Soni Štěpánkovej. Tento recept som upravila podľa seba tak, ako ho veľa rokov robievam.

  • Recept bez obrázku

    Mamičkin špenát

    V škole sme špenát odmietali, ten ktorý nám navarila doma mamička, ten chutil vždy.

  • Recept bez obrázku

    Chlebové knedlíky

    Recept léty ověřený, pro mě jedinečný. S kynutými knedlami nejsem kamarádka. Recept pochází z Hrníčkové kuchařky, autorky Jaroslava Pechová, Ivana Králová, vydala Laguna Praha v roce 1980. Nikdy jsem je nepokazila, ...

  • Kocmrda (fotorecept)

    Kocmrda (fotorecept)

    Dávno zapomenutý, prvorepublikový recept s úsměvným názvem. Odkud se vzal, netuším. I já na něj zapomněla, i když moje babička takhle brambory také někdy vařila. Připomněla jsem si ho v jedné...

  • Vitamínová bomba

    Vitamínová bomba

    Tento osviežujúci šalát je vhodný ako hlavné jedlo alebo príloha. Osobne si ho veľmi rada dávam ako ľahkú večeru. Nastáva zimné obdobie a naše telo sa potrebuje zásobiť vitamínmi. Červená repa, mrkva a zeler sú...

  • Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín

    Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín

    Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba ghanoush nátierky, resp. predjedla typického pre arabské krajiny. Mimo doby pečenia je to rýchly, nenáročný a svieži pokrm...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist