Kuracia torta fotorecept
Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to. Dávam to sem kvôli postupu, ako to urobiť, nie je to zložité. Množstvo a suroviny si prispôsobte podla seba čo vám chutí. Ja som to urobil v hrnci keramickom rozmer 200 x 100 mm.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kuracia vrstva: | |
1100 g |
|
1 ks suchý |
|
10 strúčikov |
|
4 PL ( papriková nátierka ) |
|
1 KL |
|
|
|
Syrová vrstva: | |
200 g |
|
100 g |
|
Údená plnka 1: | |
360 g (bez kostí a kože) |
|
3 KL strúhaný domáci |
|
Údená plnka 2: | |
250 g (čo najviac mäsová) |
|
150 g |
|
Na potretie hrnca: | |
|
|
|
|
Na vrch: | |
|
|
|
|
Potretie torty podľa uváženia: | |
100 g |
|
125 g |
|
100 g |
|
200 g strúhaná |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie prsia zomelieme s jedným suchým rožkom. Pridáme mleté korenie, pikant a strúhaný cesnak sedem strúčikov. Mierne osolíme a zamiešame. Tri strúčiky cesnaku odložíme.
-
2
Mozzarellu necháme v sitku odkvápať. Nastrúhame oštiepok. To bude syrová plnka. Strúhaného syra trochu odložíme.
-
3
Kuracie stehna (dve) vykostíme a odstránime kožu. Zomelieme pridáme chren domáci ostrý, aby vyhadzoval poistky na hlave. Zmiešame, to bude plnka 1. Oravskú slaninu pekne mäsovú bez kože zomelieme aj s uhorkami a ak nám ostal cesnak, tak pridáme k tomu a zamiešame. To bude plnka 2.
-
4
Hrniec keramický je najlepšie použiť, aby sa hmota nelepila naň. Potrieme olejom a obsypeme sezamom, to je pre ľahšie potom vytiahnutie hotovej torty.
-
5
Kuracie mäso roztiahneme po celom obvode hrnca, tak aby ostala v strede jama na plnky. Počítajme, že nám ešte jedna tretina mäsa musí ostať na vrch.
-
6
Teraz rozložíme do hrnca syrovú vrstvu.
-
7
Na ňu roztiahneme plnku č. 1 a posypeme zvyškom strúhaného syru čo ostal.
-
8
Teraz natiahneme plnku č. 2 po celom obvode.
-
9
Na vrch dáme zvyšok mäsa z kuracích prs a utlačíme hmotu.
-
10
Posýpeme strúhankou. Tento plný hrniec dáme do plechu z vodou a šupneme to do rúry na 180 °C na 90 minút. Počas pečenia párkrát potrieme strúhanku vajcom. Hrniec je vo vode preto aby tam bola v rúre para a nepopraskalo nám to cele. Lepšie nám celá hmota spolu potom drží. Pripomínam teplotu a čas si prispôsobte svojej rúre.
-
11
Takto to vyzerá po tom čase krásne upečené a voňavé. Na okrajoch medzi stenami hrnca a tortou je medzera plná výpeku z mäsa. Necháme to ochladnúť aj s výpekom. Alebo je možnosť to vyklopiť a tortu nakrájať a jesť takú teplu.
-
12
Ja som zvolil prvú možnosť a nechal som to ochladnúť. Výpek som vylial a vyklopil tortu na tanier.
-
13
Zarobil som si v podstate nátierku so surovinami na potretie, Vy si môžte zvoliť podľa seba čo vám najviac chutí. Pekne som boky a vrch torty natrel a trochu vyhladil. Žehličkou sa to nedá vyhladiť to sa potom roztápa. Dáme to stuhnúť do chladu aspoň na hodinu.
-
14
Až potom krájame. Akú prílohu si k tomu zvolíte nechám na vás. Takto to vyzerá v reze. S chlebom a mladou cibuľkou mne to chutí najviac.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu