Kuracia torta fotorecept
Foto: kvakac
Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to. Dávam to sem kvôli postupu, Zobraziť celý popisToto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to. Dávam to sem kvôli postupu, ako to urobiť, nie je to zložité. Množstvo a suroviny si prispôsobte podla seba čo vám chutí. Ja som to urobil v hrnci keramickom rozmer 200 x 100 mm.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kuracia vrstva: | |
1100 g |
|
1 ks suchý |
|
10 strúčikov |
|
4 PL ( papriková nátierka ) |
|
1 KL |
|
|
|
Syrová vrstva: | |
200 g |
|
100 g |
|
Údená plnka 1: | |
360 g (bez kostí a kože) |
|
3 KL strúhaný domáci |
|
Údená plnka 2: | |
250 g (čo najviac mäsová) |
|
150 g |
|
Na potretie hrnca: | |
|
|
|
|
Na vrch: | |
|
|
|
|
Potretie torty podľa uváženia: | |
100 g |
|
125 g |
|
100 g |
|
200 g strúhaná |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia zomelieme s jedným suchým rožkom. Pridáme mleté korenie, pikant a strúhaný cesnak sedem strúčikov. Mierne osolíme a zamiešame. Tri strúčiky cesnaku odložíme.
-
2
Mozzarellu necháme v sitku odkvápať. Nastrúhame oštiepok. To bude syrová plnka. Strúhaného syra trochu odložíme.
-
3
Kuracie stehna (dve) vykostíme a odstránime kožu. Zomelieme pridáme chren domáci ostrý, aby vyhadzoval poistky na hlave. Zmiešame, to bude plnka 1. Oravskú slaninu pekne mäsovú bez kože zomelieme aj s uhorkami a ak nám ostal cesnak, tak pridáme k tomu a zamiešame. To bude plnka 2.
-
4
Hrniec keramický je najlepšie použiť, aby sa hmota nelepila naň. Potrieme olejom a obsypeme sezamom, to je pre ľahšie potom vytiahnutie hotovej torty.
-
5
Kuracie mäso roztiahneme po celom obvode hrnca, tak aby ostala v strede jama na plnky. Počítajme, že nám ešte jedna tretina mäsa musí ostať na vrch.
-
6
Teraz rozložíme do hrnca syrovú vrstvu.
-
7
Na ňu roztiahneme plnku č. 1 a posypeme zvyškom strúhaného syru čo ostal.
-
8
Teraz natiahneme plnku č. 2 po celom obvode.
-
9
Na vrch dáme zvyšok mäsa z kuracích prs a utlačíme hmotu.
-
10
Posýpeme strúhankou. Tento plný hrniec dáme do plechu z vodou a šupneme to do rúry na 180 °C na 90 minút. Počas pečenia párkrát potrieme strúhanku vajcom. Hrniec je vo vode preto aby tam bola v rúre para a nepopraskalo nám to cele. Lepšie nám celá hmota spolu potom drží. Pripomínam teplotu a čas si prispôsobte svojej rúre.
-
11
Takto to vyzerá po tom čase krásne upečené a voňavé. Na okrajoch medzi stenami hrnca a tortou je medzera plná výpeku z mäsa. Necháme to ochladnúť aj s výpekom. Alebo je možnosť to vyklopiť a tortu nakrájať a jesť takú teplu.
-
12
Ja som zvolil prvú možnosť a nechal som to ochladnúť. Výpek som vylial a vyklopil tortu na tanier.
-
13
Zarobil som si v podstate nátierku so surovinami na potretie, Vy si môžte zvoliť podľa seba čo vám najviac chutí. Pekne som boky a vrch torty natrel a trochu vyhladil. Žehličkou sa to nedá vyhladiť to sa potom roztápa. Dáme to stuhnúť do chladu aspoň na hodinu.
-
14
Až potom krájame. Akú prílohu si k tomu zvolíte nechám na vás. Takto to vyzerá v reze. S chlebom a mladou cibuľkou mne to chutí najviac.
Vďaka za koment a prianie . Niečo už vymyslím. Ono je to bolo ozaj veľmi chutné.
Vďaka za koment. To len vypadá, že je to prácne. V skutočnosti nie je.
Vďaka za koment. Niekedy aj ja krájam jedlo na hrúbku palca, ten je obyčajne najtenší.
Vďaka za koment. Tato torta chutí nie len chlapom, ale aj ženám.
Vďaka za pekný koment a za prianie. To som robil k hodom. Tak ako sa to želá - hody boli, hody sú, dajte niečo na misu.
Vďaka za koment. Veď sa aj prvá minula. Až skúsiš daj vedieť ako chutila.
Vďaka za koment. Poteší keď niekto tak pekné napíše.
Vďaka za koment. Tak ja si myslím že na hody sa nebudú robiť jedla diétne . A hoci to bolo robené pre chlapov, tak ženy z nej najviac zjedli.
Vďaka za koment. Veru je. Veď som ju musel robiť dva krát. V piatok dievčence ju skoro celú zjedli, tak som v sobotu robil druhu. Kúpim staršiu chladničku a upravím ju na visiaci zámok. Keď urobím niečo skôr tak to dám do nej a zamknem. Ha ha to bude sranda.