Oriešky píniové

Recepty, kde je oriešky píniové

Tekvicová polievka s bezlepkovými hriankami

Bezmäsité jedlá

Viete, čo človeka dobre zahreje na sklonku chladného dňa? Chutná polievka!...

Slané florentínske muffiny bez lepku

Bezmäsité jedlá

Už ste niekedy jedli slané florentínske muffiny? Chutné cesto zjemnené syrom a jogurtom, dochutené špenátom, ...

Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete

Bezmäsité jedlá

Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom

Bezmäsité jedlá

Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

Bezmäsité jedlá

Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka

Cestoviny

Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...

Šalát so šošovicou a špenátom

Bezmäsité jedlá

Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom špenát tak, aby sme sa zbavili prebytočnej vody....

Parmezánové košíčky s kuracím šalátom

Kuracie mäso

Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť...

Pomazánka z červenej repy

Bezmäsité jedlá

Repu si olúpeme a nastrúhame. Pridáme syr, brusnice a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito

Bezmäsité jedlá

Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

Cuketa plnená pohánkovým rizotom

Bezmäsité jedlá

Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

Bezmäsité jedlá

Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...

Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom

Hlavné jedlá

Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...

Špeciálne kačacie prsia

Hlavné jedlá

Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s...

Kuracie prsia so špenátovou prílohou

Kuracie mäso

Pre milovníkov ľahkých jedál znamená kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny skvelý pocit a lahodnú chuť...

Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom

Dezerty

Recept od Martina Korbeliča, ktorý si vyskúšali výhercovia aprílového kola našej súťaže Varíme s Varechou v...

Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom

Cestoviny

Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...

Špargľa vo fašírke a v šunke

Bravčové mäso

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa

Kuracie mäso

Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa....

Nadýchané syrové trojuholníčky s pestom

Raňajky

Recept od Janky Trebulovej, ktorý si vyskúšali výhercovia decembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v...

Grilovaná zelenina so syrom halloumi

Bezmäsité jedlá

Zeleninu nakrájajte na rovnako hrubé kolieska a grilujte z každej strany. Syr nakrájajte na plátky...

Gaštanový koláč z gaštanovej múky

Koláče

Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse...

Domáce zemiakovo-batátové gnocchi

Cestoviny

Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse...

Teľací rib eye steak s uhorkovými linguinami

Cestoviny

Steaky sú veľmi moderné a „in“. Ale aj pri takej klasike, akou sú obaľované rezne,...

Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비

Hovädzie mäso

Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou

Cestoviny

V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo...

Pečivo s bazalkou a píniovými orieškami

Bezmäsité jedlá

Originál recept bol na stránke EatSmarter. Pečivo počas pečenia rozvoniava po mlieku a bazalke.