Tuniačí burger
Tuniačí burger

Burger s tuniakom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 09:30
Burger s tuniakom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Môžete použiť aj iný druh ryby, napríklad mečiara, fantázii sa medze nekladú. Ide len o to, aby použité suroviny do seba zapadali a Zobraziť celý popisMôžete použiť aj iný druh ryby, napríklad mečiara, fantázii sa medze nekladú. Ide len o to, aby použité suroviny do seba zapadali a vytvorili harmonickú chuť.

4
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g čerstvý
2 ks
1 ks
2 strúčiky
2 PL nasekaná
3 PL
2 PL
1 ks
2 ks
100 ml
Na dip guacamole:
2 ks zrelé
1/2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL nasekaná
Na dokončenie:
4 ks
4 listy
4 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Čerstvého tuniaka nakrájame na malé kocky a dáme do misy. Jarné cibuľky, cibuľu a cesnak očistíme, nasekáme najemno a pridáme k tuniakovi. Pridáme nasekaný koriander, zemiakový škrob, smotanu a vajce. Dochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením a dôkladne premiešame. Z pripravenej zmesi vytvarujeme štyri rovnaké burgery a uložíme ich oddýchnuť do chladu.

  2. 2

    Medzitým pripravíme dip. Z avokád odstránime kôstku a dužinu vydlabeme zo šupky lyžicou. V miske ju roztlačíme vidličkou a pokvapkáme limetkovou šťavou. Jarnú cibuľku, paradajku a čili papričku nakrájame nadrobno a vmiešame do roztlačeného avokáda. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Papričky jalapeños nakrájame na kolieska, opečieme na 1 PL oleja a dáme z panvice dole. Prilejeme zvyšný olej a opečieme na ňom pripravené tuniačie burgery.

  4. 4

    Žemle rozkrojíme, rezné plochy jemne potrieme maslom a krátko opečieme. Na opečené spodky žemle rozotrieme avokádový dip a obložíme ich listami šalátu. Na ne položíme tuniačí burger, orestované jalapeños a priklopíme. Ihneď podávame.

Diskusia k receptu