Burger s tuniakom
mesačník Varecha, dnes 09:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
Môžete použiť aj iný druh ryby, napríklad mečiara, fantázii sa medze nekladú. Ide len o to, aby použité suroviny do seba zapadali a Zobraziť celý popisMôžete použiť aj iný druh ryby, napríklad mečiara, fantázii sa medze nekladú. Ide len o to, aby použité suroviny do seba zapadali a vytvorili harmonickú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g čerstvý |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 PL nasekaná |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Na dip guacamole: | |
2 ks zrelé |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL nasekaná |
|
|
|
|
|
Na dokončenie: | |
4 ks |
|
4 listy |
|
4 ks |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Čerstvého tuniaka nakrájame na malé kocky a dáme do misy. Jarné cibuľky, cibuľu a cesnak očistíme, nasekáme najemno a pridáme k tuniakovi. Pridáme nasekaný koriander, zemiakový škrob, smotanu a vajce. Dochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením a dôkladne premiešame. Z pripravenej zmesi vytvarujeme štyri rovnaké burgery a uložíme ich oddýchnuť do chladu.
- 2
Medzitým pripravíme dip. Z avokád odstránime kôstku a dužinu vydlabeme zo šupky lyžicou. V miske ju roztlačíme vidličkou a pokvapkáme limetkovou šťavou. Jarnú cibuľku, paradajku a čili papričku nakrájame nadrobno a vmiešame do roztlačeného avokáda. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Papričky jalapeños nakrájame na kolieska, opečieme na 1 PL oleja a dáme z panvice dole. Prilejeme zvyšný olej a opečieme na ňom pripravené tuniačie burgery.
- 4
Žemle rozkrojíme, rezné plochy jemne potrieme maslom a krátko opečieme. Na opečené spodky žemle rozotrieme avokádový dip a obložíme ich listami šalátu. Na ne položíme tuniačí burger, orestované jalapeños a priklopíme. Ihneď podávame.
Tiež burger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu