Kokosová bublanina s marhuľami
Jednoduchý hrnčekový recept. Bublanina je jemná, vláčna a cesto „zneše vecej“ ovocia. Ja som piekla v menšom plechu, môžete aj vo väčšom...
na 175 °C
Suroviny
Cesto kokosové: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1/3 KL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 ks (veľkosť M) |
|
1,5 hrnčeka (3,5 %) |
|
1/2 hrnčeka |
|
Okrem toho: | |
čerstvé |
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na cesto som v miske najprv premiešala suché suroviny a potom som pridala tekuté. Zo všetkých surovín na cesto vymiešam ručným mixérom jednoliate cesto.
- 2
Vyšší plech 20 x 35 cm natriem olejom a posypem strúhaným kokosom. Cesto do neho vylejem, zarovnám a navrch štedro rozložím nakrájané marhule. Máme radi viac ovocia v koláčoch... Množstvo, veľkosť a tvar narezaných marhúľ je už na „vašim šmaku“.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30 minút do suchej špajle. Čas pečenia prispôsobte svojej rúre a veľkosti plechu.
- 4
Vychladenú bublaninu posypem práškovým cukrom.
Tiež bublanina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu