Slaný bryndzovo-smotanový koláč
Tento koláč naslano je jednoduchý a veľmi chutný. Málo ingrediencií a zvládne ho naozaj každý.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Urobíme si kvások z droždia, 100 ml vlažného mlieka, lyžice múky a 1 malej lyžičky cukru. Necháme cca 10 minút postáť.
- 2
Múku, soľ a olej dáme do misky, pridáme kvások a zvyšné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Mlieka môžeme trocha pridať, ak sa nám zdá cesto tuhé. Ja cesto hnetiem v robote na stredné otáčky, cca 10 minút. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinku.
- 3
Plech potrieme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech.
- 4
Zmiešame bryndzu s kyslou smotanou, posolíme, okoreníme. Natrieme rovnomerne na cesto. Dáme slaninku nakrájanú na kocky a cibuľu nakrájanú na mesiačiky.
- 5
Pečieme na 180 približne 45 minút. Upečený koláč posypeme nasekanou pažítkou.
Tiež bryndzový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu