Slaný bryndzový koláč
Slaný bryndzový koláč

Slaný bryndzovo-smotanový koláč

margitka100 - bez fotkymargitka100, včera 18:36

Tento koláč naslano je jednoduchý a veľmi chutný. Málo ingrediencií a zvládne ho naozaj každý.

15
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
42 g
400 ml
7 PL
1/2 ČL
Navrch:
250 g
300 ml
štipka
štipka
150 g
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások z droždia, 100 ml vlažného mlieka, lyžice múky a 1 malej lyžičky cukru. Necháme cca 10 minút postáť.

  2. 2

    Múku, soľ a olej dáme do misky, pridáme kvások a zvyšné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Mlieka môžeme trocha pridať, ak sa nám zdá cesto tuhé. Ja cesto hnetiem v robote na stredné otáčky, cca 10 minút. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinku.

  3. 3

    Plech potrieme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech.

  4. 4

    Zmiešame bryndzu s kyslou smotanou, posolíme, okoreníme. Natrieme rovnomerne na cesto. Dáme slaninku nakrájanú na kocky a cibuľu nakrájanú na mesiačiky.

  5. 5

    Pečieme na 180 približne 45 minút. Upečený koláč posypeme nasekanou pažítkou.

    Slaný bryndzovo-smotanový koláč - obrázok 5

Diskusia k receptu