Olivy čierne

Olivy čierne ako ingrediencia v receptoch:

  • Grilovaný baklažán s paradajkami a olivami
  • Focaccia podle Romana Pauluse

    Focaccia podle Romana Pauluse

    Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.

  • Talianska focaccia

    Talianska focaccia

    Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete. Na severe Talianska ho milujú s opraženou cibuľkou, na juhu Talianska ho pripravujú so sušenými paradajkami. Mne najviac chutí s...

  • Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

    Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

    Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame. Pridáme ocot a zalejeme vodou.

  • Kuracie krídelká na mandľovo-olivovej zmesi
  • Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

    Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

    Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a postupne pridávame smotanu, až kým sa nevytvorí cesto. To rozvaľkáme, nakrájame, posypeme sezamom a pečieme na papieri na pečenie 10 –...

  • Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou

    Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Z vajec, múky, prášku do pečiva, oleja, zo slaniny a z nadrobno nakrájaných olív zamiešame cesto. Vylejeme ho do tortovej formy s priemerom 25 cm vystlanej papierom na pečenie.

  • Pečené kornútiky z lístkového cesta plnené krémom z čiernych olív a šunky (fotorecept)

    Pečené kornútiky z lístkového cesta plnené krémom z čiernych olív a šunky (fotorecept)

    Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com), ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Mladá jahňacina

    Mladá jahňacina

    Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a hrášku dostaneme skutočnú rapsódiu chutí.

  • Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

    Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

    Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

  • Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

    Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

    Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový šalát Nicoise a jeho súčasťou boli aj vajíčka varené na tvrdo. Aj s nimi je dobrý, ale keď sa mi...

  • Mediteránska rapsódia

    Mediteránska rapsódia

    Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.

  • Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.

  • Peperonata so sušenou šunkou

    Peperonata so sušenou šunkou

    Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či kotlíka. Stačí niečo pridať, niečo ubrať a už to opäť rozvoniava a chutí inak...

  • Bolognese vegetariana

    Bolognese vegetariana

    Keď som ešte jedávala mäso, medzi moje najobľúbenejšie recepty na cestoviny patrili jednoznačne Bolonské špagety. Keďže som sa tohoto receptu nemienila vzdať ani teraz, keď už mäso jesť nemôžem, pripravila som variant pre všetkých vegetariánov,...

  • Polievka Panzanella

    Polievka Panzanella

    Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky a paradajky. Kapary a olivy dodajú vášmu jedlu chuť Stredomoria.

  • Šalát „nicoise“ s grilovaným tuniakom
  • Zelený šalát s opečeným kozím syrom (fotorecept)

    Zelený šalát s opečeným kozím syrom (fotorecept)

    Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.

  • Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou

    Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou

    Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy s olejom, dochutíme tymianom, soľou a citrónovou šťavou, odložíme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist