Olivy čierne

Olivy čierne ako ingrediencia v receptoch:

  • Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami

    Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami

    Obrala som takmer posledné marhuľky a keďže džem už mám navarený, aj koláče sme už popiekli, rozmýšľala som čo s nimi. V minulosti som už viackrát pripravovala mäso v kombinácii s ovocím, tak som sa...

  • Olivová nátierka z tofu

    Olivová nátierka z tofu

    Podľa mňa skvelá a chuťovo výrazná kombinácia. Nátierka ako stvorená na letné pohostenie.

  • Skvelá pečená zeleninka so slaným syrom

    Skvelá pečená zeleninka so slaným syrom

    My všetci sme doma mäsožravci... Nuž čo narobím. Ale okrem mäsa máme radi aj zeleninu a toto je jedno z našich obľúbeným bezmäsitých jedál a zároveň aj jeden z vôbec najchutnejších zeleninových receptov, ktoré som mala...

  • Olivové kytičky a šunkové věnečky (fotorecept)

    Olivové kytičky a šunkové věnečky (fotorecept)

    Přesátou mouku dáme do mísy, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, vsypeme droždí , zalijeme trochou vlahé vody, počkáme 5 minut. Pak přidáme vajíčko, ostatní vodu, olej a propracujeme těsto.

  • Bulgur so špargľou a s olivami

    Bulgur so špargľou a s olivami

    Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Lekári vyzdvihnú jej ľahkú stráviteľnosť a my kuchári zase nenáročnosť v príprave i fantáziu vo vymýšľaní...

  • Uhorkové chuťovky s tvarohovou nátierkou

    Uhorkové chuťovky s tvarohovou nátierkou

    Jednoduchá a rýchla príprava z ingrediencií, ktoré sa vždy doma určite nájdu, zvládne hravo každý a nečakaná návšteva vás nezaskočí...

  • Grilovaný baklažán s paradajkami a olivami
  • Focaccia podle Romana Pauluse

    Focaccia podle Romana Pauluse

    Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.

  • Talianska focaccia

    Talianska focaccia

    Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete. Na severe Talianska ho milujú s opraženou cibuľkou, na juhu Talianska ho pripravujú so sušenými paradajkami. Mne najviac chutí s...

  • Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

    Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

    Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame. Pridáme ocot a zalejeme vodou.

  • Kuracie krídelká na mandľovo-olivovej zmesi
  • Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

    Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

    Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a postupne pridávame smotanu, až kým sa nevytvorí cesto. To rozvaľkáme, nakrájame, posypeme sezamom a pečieme na papieri na pečenie 10 –...

  • Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou

    Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Z vajec, múky, prášku do pečiva, oleja, zo slaniny a z nadrobno nakrájaných olív zamiešame cesto. Vylejeme ho do tortovej formy s priemerom 25 cm vystlanej papierom na pečenie.

  • Pečené kornútiky z lístkového cesta plnené krémom z čiernych olív a šunky (fotorecept)

    Pečené kornútiky z lístkového cesta plnené krémom z čiernych olív a šunky (fotorecept)

    Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com), ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Mladá jahňacina

    Mladá jahňacina

    Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a hrášku dostaneme skutočnú rapsódiu chutí.

  • Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

    Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

    Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

  • Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

    Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

    Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový šalát Nicoise a jeho súčasťou boli aj vajíčka varené na tvrdo. Aj s nimi je dobrý, ale keď sa mi...

  • Mediteránska rapsódia

    Mediteránska rapsódia

    Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist