Syrová roláda s olivami
mesačník Varecha, 26. marca 2024

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Syrová roláda sa na Veľkú noc robí v mnohých rodinách. My sme do nej namiesto zvyčajnej šunky použili salámu.
porcií
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Plátky syra poukladáme na plech so silikónovou podložkou tak, aby sa jemne prekrývali. Rúru vyhrejeme na 100 °C a plech s plátkami syra do nej vložíme na 5 minút. Potom vyberieme, môžeme jemne prevaľkať valčekom a necháme trochu vychladnúť.
- 2
Na syrový plát poukladáme plátky salámy, na ňu natrieme smotanový syr, posypeme trochou soli a mletého čierneho korenia. Na syr rozložíme zelené a čierne olivy, podľa chuti môžeme posypať nasekanými bylinkami. Zvinieme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke.
- 3
Po odležaní aspoň 2 hodiny môžeme roládu nakrájať na plátky a podávať napríklad s pečivom.
Tiež syrová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu