Zapekaný baklažán Parmigiana
šéfkuchárka, 28. februára 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej vody. Paradajky ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kocky.
- 2
Na rozohriaty olej dáme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme nakrájané paradajky a krátko orestujeme. Pridáme trošku paradajkového pretlaku, na kolieska nakrájané olivy, nadrobno nakrájanú bazalku. Ochutíme soľou, čiernym korením a troškou cukru.
- 3
Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájame na 0,5 cm hrubé kolieska. Posolíme, necháme ho chvíľu „vypotiť“ a osušíme.
- 4
Do zapekacej misy vytretej olivovým olejom vrstvíme kolieska baklažánu, na ne dáme omáčku a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Tieto vrstvy opakujeme podľa veľkosti zapekacej misky – 3-, 4-krát.
- 5
Zapekáme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 20-25 minút. Po upečení necháme chvíľu postáť a servírujeme.
Tiež zapekaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V receptu chybi parmazan, kterym se prokladaji jednotlive vrstvy - odtud i nazev, jak jinak . . . .