Dokonalá pizza podľa speváčky Márie Čírovej a jej manžela
mesačník Varecha, 11. júla 2022
Foto: Archív Márie Čírovej
Vyskúšajte pizzu, ktorú obľúbená speváčka spolu so svojím manželom Marošom Kachútom dotiahli do dokonalosti.
porcie
príprava
na 275 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 ml vlažná |
|
1 ČL |
|
1/4 kocky čerstvé (alebo 1/2 bal. sušeného) |
|
200 g |
|
4 PL |
|
štipka |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Rúru nastavíme na program „pizza setting“ alebo ak nemáte takú možnosť, tak na ventilátor so spodným ohrevom a najvyššiu možnú teplotu. U mňa je to 275 °C.
- 2
Ingrediencie na cesto spolu zmiešame pomocou kuchynského robota alebo ručne. Z cesta vyvaľkáme dva kruhy. Plech v rúre najskôr zohrejeme a na horúci uložíme cesto, vo vyhriatej rúre predpečieme asi 2 minúty.
- 3
Pizzu vyberieme z rúry a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžeme použiť paradajkový základ, tuniaka vo vlastnej šťave, na kolieska nakrájanú cibuľu, sterilizovanú kukuricu, čierne olivy a syr a vložíme znova do rúry zapiecť.
- 4
Pizzu v rúre sledujeme a keď sa nám už páči, je hotová. Čas pečenia je individuálny, lebo každý má rád inak prepečenú pizzu a najlepšie to uvidíte na okrajoch.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu