Šalát z kuskusu
Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 11. júla 2021
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 11. júla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 1 šálka |
|
| 2 šálky |
|
| 150 g (uvarený alebo sterilizovaný) |
|
| 100 g (v oleji) |
|
| 200 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 ks |
|
| z 1 citróna |
|
| 100 g |
|
| 100 g čerstvá |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Jednu šálku kuskusu zalejeme 2 šálkami prevarenej vody, pridáme soľ a olivový olej, zakryjeme pokrievkou a necháme postáť zhruba 10 minút.
- 2
Do kuskusu primiešame sušené paradajky nakrájané na tenké pásiky, pridáme scedený cícer, nakrájaný syr feta a premiešame. Dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
- 3
Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a čerstvú mätu. Ozdobíme olivami a jadierkami z granátového jablka.
Tiež kuskusový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu