Kuskusový šalát
Kuskusový šalát

Šalát z kuskusu

Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 11. júla 2021
Šalát z kuskusu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 šálka
2 šálky
150 g (uvarený alebo sterilizovaný)
100 g (v oleji)
200 g
10 ks
z 1 citróna
100 g
100 g čerstvá
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jednu šálku kuskusu zalejeme 2 šálkami prevarenej vody, pridáme soľ a olivový olej, zakryjeme pokrievkou a necháme postáť zhruba 10 minút.

  2. 2

    Do kuskusu primiešame sušené paradajky nakrájané na tenké pásiky, pridáme scedený cícer, nakrájaný syr feta a premiešame. Dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a čerstvú mätu. Ozdobíme olivami a jadierkami z granátového jablka.

Diskusia k receptu