Rýchla pizza z hotového cesta
mesačník Varecha, 28. septembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Keď je chuť na pizzu a málo času, zachráni vás hotové cesto na pizzu. Tento polotovar je dobré mať doma poruke presne pre Zobraziť celý popisKeď je chuť na pizzu a málo času, zachráni vás hotové cesto na pizzu. Tento polotovar je dobré mať doma poruke presne pre tieto prípady.
porcie
príprava
na 230 °C
Suroviny
1 bal. chladené (polotovar) |
|
80 g mrazený |
|
1 strúčik |
|
4 ks |
|
200 g (plechovka) |
|
120 g |
|
200 g |
|
4 plátky |
|
1 hrsť |
|
100 g mrazená |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pizza cesto necháme aspoň polhodiny postáť pri izbovej teplote. Medzitým zmiešame rozmrazený vyžmýkaný špenát s trochou soli a pretlačeným cesnakom. Šampiňóny nakrájame na plátky.
- 2
Cesto na pizzu rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na tretinu cesta dáme roztlačené lúpané paradajky, druhú tretinu potrieme kyslou smotanou a na zvyšnú tretinu dáme opäť paradajky.
- 3
Celú pizzu posypeme nastrúhaným syrom. Na jednu paradajkovú časť rozložíme plátky slaniny a olivy, na druhú časť nakrájané šampiňóny s kukuricou. Na smotanovú časť dáme ochutený špenát a celú pizzu osolíme.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C asi 12–15 minút. Po upečení pizzu ozdobíme čerstvými lístkami bazalky a rukolou.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu