Rýchla pizza z hotového cesta

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 28. septembra 2022
Rýchla pizza z hotového cesta
Foto: Kulinární studio MAFRA

Keď je chuť na pizzu a málo času, zachráni vás hotové cesto na pizzu. Tento polotovar je dobré mať doma poruke presne pre Zobraziť celý popisKeď je chuť na pizzu a málo času, zachráni vás hotové cesto na pizzu. Tento polotovar je dobré mať doma poruke presne pre tieto prípady.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 230 °C

Suroviny

1 bal. chladené (polotovar)
80 g mrazený
1 strúčik
4 ks
200 g (plechovka)
120 g
200 g
4 plátky
1 hrsť
100 g mrazená




Postup

  1. 1

    Pizza cesto necháme aspoň polhodiny postáť pri izbovej teplote. Medzitým zmiešame rozmrazený vyžmýkaný špenát s trochou soli a pretlačeným cesnakom. Šampiňóny nakrájame na plátky.

  2. 2

    Cesto na pizzu rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na tretinu cesta dáme roztlačené lúpané paradajky, druhú tretinu potrieme kyslou smotanou a na zvyšnú tretinu dáme opäť paradajky.

  3. 3

    Celú pizzu posypeme nastrúhaným syrom. Na jednu paradajkovú časť rozložíme plátky slaniny a olivy, na druhú časť nakrájané šampiňóny s kukuricou. Na smotanovú časť dáme ochutený špenát a celú pizzu osolíme.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C asi 12–15 minút. Po upečení pizzu ozdobíme čerstvými lístkami bazalky a rukolou.

Diskusia k receptu