Hydinová pečeň
Hydinová pečeň

Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 31. októbra 2023. Komerčný recept.
Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom
Foto: ryzasos

Tak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam! Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom je rýchly a nutrične hodnotný recept, Zobraziť celý popisTak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam! Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom je rýchly a nutrične hodnotný recept, ktorý budete mať hotový za 20 minút. To spojenie chutí je geniálne a rýchlosť prípravy ocení každý, kto nerád trávi veľa času v kuchyni a chce mať navarené chutne, zdravo a hlavne rýchlo.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (kuracia alebo kačacia)
1 PL
1 ks veľká
3 strúčiky
100 g
100 g
1/2 ks
1-2 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
200 g
500 ml
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody.

  2. 2

    Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút).

  3. 3

    V druhom hrnci si medzitým na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.

  4. 4

    Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nakrájanú pečienku a restujeme približne 3 minúty na silnejšom plameni, pokým sa mäso z každej strany stiahne.

  5. 5

    Potom k pečeni pridáme nakrájané sušené paradajky, nasekané olivy, pór a čili omáčku.

  6. 6

    Pečienku môžeme podliať trochou vody (cca 50 ml) a dusíme ju prikrytú približne 10 minút.

  7. 7

    Potom ju odokryjeme, osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme ešte 3 minúty.

  8. 8

    Pečienku servírujeme s uvarenou ryžou a čerstvým pórom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia