Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom
Foto: ryzasos
Tak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam! Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom je
rýchly a nutrične hodnotný recept, Zobraziť celý popisTak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam! Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom je
rýchly a nutrične hodnotný recept, ktorý budete mať hotový za 20 minút. To spojenie chutí je geniálne a rýchlosť prípravy ocení
každý, kto nerád trávi veľa času v kuchyni a chce mať navarené chutne, zdravo a hlavne rýchlo.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (kuracia alebo kačacia) |
|
1 PL |
|
1 ks veľká |
|
3 strúčiky |
|
100 g |
|
100 g |
|
1/2 ks |
|
1-2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
200 g |
|
500 ml |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody.
- 2
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút).
- 3
V druhom hrnci si medzitým na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- 4
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nakrájanú pečienku a restujeme približne 3 minúty na silnejšom plameni, pokým sa mäso z každej strany stiahne.
- 5
Potom k pečeni pridáme nakrájané sušené paradajky, nasekané olivy, pór a čili omáčku.
- 6
Pečienku môžeme podliať trochou vody (cca 50 ml) a dusíme ju prikrytú približne 10 minút.
- 7
Potom ju odokryjeme, osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme ešte 3 minúty.
- 8
Pečienku servírujeme s uvarenou ryžou a čerstvým pórom.
Tiež pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu