Zapekaný baklažán Parmigiana
mesačník Varecha, 30. júla 2024
Foto: Shutterstock
Obed plný vynikajúcej zeleniny a mozzarelly.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 kg |
|
50 ml |
|
4 strúčiky |
|
1 zväzok (čerstvá) |
|
3 PL (na podliatie) |
|
400 g |
|
1 hrsť (bez kôstky) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, šupku jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody, vyberieme a dáme do studenej vody. Paradajky ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kocky.
- 2
Na rozohriaty olej dáme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme nakrájané paradajky a krátko restujeme. Pridáme trošku paradajkového pretlaku, na kolieska nakrájané olivy, nadrobno nakrájané lístky bazalky, ochutíme soľou, čiernym korením a troškou cukru.
- 3
Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájame na 0,5 cm hrubé kolieska. Osolíme, necháme chvíľu „vypotiť“ a osušíme. Do zapekacej misy vytretej olivovým olejom vrstvíme kolieska baklažánu, paradajkovú omáčku a nastrúhanú mozzarellou. Tieto vrstvy opakujeme podľa veľkosti zapekacej misky asi 3 až 4-krát. Zapekáme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 20–25 minút. Po upečení necháme chvíľu postáť a servírujeme.
Tiež zapekaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu