Cestovinový šalát s cherry paradajkami a olivami
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 30. augusta 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 30. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Nasypeme cestoviny, pridáme aj celé strúčiky neočisteného cesnaku a varíme, kým cestoviny nie sú al dente. Scedíme ich, opláchneme studenou vodou a dáme do misy.
- 2
Paradajky a uhorku nakrájame na malé kocky, olivy na kolieska, pažítku a bazalku nasekáme najemno. Všetko pridáme do misy k cestovinám.
- 3
Cesnak, ktorý sa varil s cestovinami ošúpeme, roztlačíme v miske, pridáme olivový olej, vínny ocot, soľ, korenie a premiešame. Dresingom šalát polejeme a premiešame. Dochutíme soľou a korením.
Tiež cestovinový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu