Ryžový šalát
Ryžový šalát

Ryža na grécky spôsob

ryzasos - fotkaRyža SOS, 15. mája 2024. Komerčný recept.
Ryža na grécky spôsob
Foto: ryzasos

Osviežujúci obed alebo večera v podobe ryže na grécky spôsob. Slaná feta, acidné paradajky a grécky jogurt. Výdatné jedlo máte hotové do pár minút.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
5 ks
8 ks (bez kôstky)
5 ks
 čerstvá
1 strúčik
Omáčka:
200 g nesladený
z 1/2 citróna
2 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu uvarte podľa návodu na obale v slanej vode.

  2. 2

    Vo veľkej panvici opražte nadrobno nasekaný cesnak s nakrájanými cherry paradajkami. Pridajte olivy, kapary, uvarenú ryžu a varte 2 minúty.

  3. 3

    Medzitým rozmiešajte ingrediencie na omáčku.

  4. 4

    Omáčku pridajte k ryži, ozdobte rozdrobeným feta syrom a bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia