Ryža na grécky spôsob
Foto: ryzasos
Osviežujúci obed alebo večera v podobe ryže na grécky spôsob. Slaná feta, acidné paradajky a grécky jogurt. Výdatné jedlo máte hotové do pár minút.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
50 g |
|
5 ks |
|
8 ks (bez kôstky) |
|
5 ks |
|
čerstvá |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
200 g nesladený |
|
z 1/2 citróna |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu na obale v slanej vode.
- 2
Vo veľkej panvici opražte nadrobno nasekaný cesnak s nakrájanými cherry paradajkami. Pridajte olivy, kapary, uvarenú ryžu a varte 2 minúty.
- 3
Medzitým rozmiešajte ingrediencie na omáčku.
- 4
Omáčku pridajte k ryži, ozdobte rozdrobeným feta syrom a bazalkou.
Tiež ryžový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu