Kysnuté - nekysnuté slimáky
Foto: navardaco
16
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 ml |
|
1 ČL |
|
20 g |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
325 g |
|
Plnka: | |
10 ks |
|
1/3 pohára |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
Na potretie pred pečením: | |
|
|
Na potretie po upečení: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime. CESTO NEMUSÍ KYSNÚŤ!!!
- 2
Plnku pripravíme zmixovaním všetkých surovín ponorným mixérom.
- 3
Cesto hneď rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm do tvaru obdĺžnika, natrieme plnkou a zrolujeme. Nakrájame na trojuholníky, ukladáme na plech a potrieme olejom (môžeme aj rozšľahaným vajíčkom). Pečieme pri 175 stupňoch 20-25 minút.
- 4
Med zmiešame s chilli a touto zmesou potrieme už upečené slimáky.
Tiež slané slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu