Slané slimáky
Slané slimáky

Kysnuté - nekysnuté slimáky

navardaco - fotkanavardaco, 9. mája 2023
Kysnuté - nekysnuté slimáky
Foto: navardaco
16
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
250 ml
1 ČL
20 g
50 ml
1 ČL
325 g
Plnka:
10 ks
1/3 pohára
4 PL
2 PL
Na potretie pred pečením:
Na potretie po upečení:




Postup

  1. 1

    Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime. CESTO NEMUSÍ KYSNÚŤ!!!

  2. 2

    Plnku pripravíme zmixovaním všetkých surovín ponorným mixérom.

  3. 3

    Cesto hneď rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm do tvaru obdĺžnika, natrieme plnkou a zrolujeme. Nakrájame na trojuholníky, ukladáme na plech a potrieme olejom (môžeme aj rozšľahaným vajíčkom). Pečieme pri 175 stupňoch 20-25 minút.

  4. 4

    Med zmiešame s chilli a touto zmesou potrieme už upečené slimáky.

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerajú veľmi chutne. Plnka sa môže obmieňať. Sympatický recept. Vďaka zaň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia