Baklažánový tatarák
Baklažánový tatarák

Baklažánový tatarák Moniky Hilmerovej a Jara Bekra

Monika Hilmerová a Jaro Bekr
, včera 09:00
Baklažánový tatarák Moniky Hilmerovej a Jara Bekra
Foto: Archív Moniky Hilmerovej

V domácnosti obľúbenej herečky Moniky Hilmerovej nie je kuchyňa len jej doménou, za sporák sa bez problémov postaví aj jej manžel Jaro Bekr. A Zobraziť celý popisV domácnosti obľúbenej herečky Moniky Hilmerovej nie je kuchyňa len jej doménou, za sporák sa bez problémov postaví aj jej manžel Jaro Bekr. A niekedy aj obidvaja spolu...

4
porcie
15 minút
príprava
35-45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 PL (alebo paradajkový pretlak)
 (alebo sójová omáčka)
 (nemusia byť)




Postup

  1. 1

    Baklažány rozkrojíme na polovice, nasolíme a uložíme ich na plech rozkrojenou stranou hore. Vložíme ich do rúry a pečieme nasucho, pri teplote 180 stupňov asi 35 – 45 minút.

  2. 2

    Po upečení dužinu vydlabeme vidličkou a roztlačíme ju v miske.

  3. 3

    Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, drvený cesnak a ku koncu zaprášime mletou červenou paprikou.

  4. 4

    Pridáme ajvar – asi 2 PL (ak nemáme, môže byť paradajkový pretlak), horčicu, tamari alebo sójovú omáčku a roztlačený baklažán.

  5. 5

    Okoreníme, (kto má rád, môže pridať aj čili), pridáme drvenú rascu a muškátový oriešok. Nakoniec môžeme pridať aj čierne olivy. Baklažánový tatarák najlepšie chutí na hrianke alebo na bruschette.

Diskusia k receptu

chemik
Tuhle inspiraci jsem měl mít před Silvestrem, neb mám doma z Lidlu velkou sklenici řeckého pyré z pečeného baklažánu, ajvar i ostatní suroviny. Tak už aby byla nějaká rodinná oslava :-))
zahra
Milovala som,ale od operacie zlcnika, bohuzial nemozem. Nahradila som ho cviklovym a zjedia mi ho aj ti, co jedia masko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia