Baklažánový tatarák Moniky Hilmerovej a Jara Bekra
, včera 09:00
Foto: Archív Moniky Hilmerovej
V domácnosti obľúbenej herečky Moniky Hilmerovej nie je kuchyňa len jej doménou, za sporák sa bez problémov postaví aj jej manžel Jaro Bekr. A Zobraziť celý popisV domácnosti obľúbenej herečky Moniky Hilmerovej nie je kuchyňa len jej doménou, za sporák sa bez problémov postaví aj jej manžel Jaro Bekr. A niekedy aj obidvaja spolu...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Baklažány rozkrojíme na polovice, nasolíme a uložíme ich na plech rozkrojenou stranou hore. Vložíme ich do rúry a pečieme nasucho, pri teplote 180 stupňov asi 35 – 45 minút.
- 2
Po upečení dužinu vydlabeme vidličkou a roztlačíme ju v miske.
- 3
Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, drvený cesnak a ku koncu zaprášime mletou červenou paprikou.
- 4
Pridáme ajvar – asi 2 PL (ak nemáme, môže byť paradajkový pretlak), horčicu, tamari alebo sójovú omáčku a roztlačený baklažán.
- 5
Okoreníme, (kto má rád, môže pridať aj čili), pridáme drvenú rascu a muškátový oriešok. Nakoniec môžeme pridať aj čierne olivy. Baklažánový tatarák najlepšie chutí na hrianke alebo na bruschette.
Tiež tatarák:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu