Nakladaný syr feta s olivami a feferónkami
Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 9. januára 2024
mesačník Varecha, 9. januára 2024

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Výborná syrová chuťovka s výraznými doplnkami v podobe olív a feferóniek.
4
porcie
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Dva čisté uzatvárateľné poháre s objemom 300 ml naplníme odkvapkanými zelenými a čiernymi olivami a na kocky nakrájaným syrom feta. Lístky rozmarínu natrháme a posypeme nimi syr. Väčšie feferónky prekrojíme na polovice alebo na štvrtiny, strúčiky cesnaku ošúpeme a pridáme do pohárov. Posypeme sezamovými semienkami a až po vrch zalejeme olivovým olejom. Poháre uzatvoríme.
- 2
Nakladaný syr odložíme do chladničky a necháme aspoň dva dni odležať. Najlepšie chutí po dvoch týždňoch. Podávame s domácim pečivom alebo s chlebom.
Tiež nakladaný syr:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu