Nakladaný syr
Nakladaný syr

Nakladaný syr feta s olivami a feferónkami

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 9. januára 2024
Nakladaný syr feta s olivami a feferónkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Výborná syrová chuťovka s výraznými doplnkami v podobe olív a feferóniek.

4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
100 g
2 strúčiky
2 PL
2 stonky
8 ks (malé)
300 ml




Postup

  1. 1

    Dva čisté uzatvárateľné poháre s objemom 300 ml naplníme odkvapkanými zelenými a čiernymi olivami a na kocky nakrájaným syrom feta. Lístky rozmarínu natrháme a posypeme nimi syr. Väčšie feferónky prekrojíme na polovice alebo na štvrtiny, strúčiky cesnaku ošúpeme a pridáme do pohárov. Posypeme sezamovými semienkami a až po vrch zalejeme olivovým olejom. Poháre uzatvoríme.

  2. 2

    Nakladaný syr odložíme do chladničky a necháme aspoň dva dni odležať. Najlepšie chutí po dvoch týždňoch. Podávame s domácim pečivom alebo s chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia