Syrové krekry
Syrové krekry

Parmezánovo-olivové krekry

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 31. decembra 2023
Parmezánovo-olivové krekry
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 ks
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
130 g
100 g
1 ks
1 ks
10 ks
1 ČL
 štipka
Na posypanie:
50 g




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 200 °C. Na pracovnej doske spojíme múku, nastrúhaný parmezán, štipku soli, mletého čierneho korenia, mäkké maslo, nadrobno nakrájané olivy. Pridáme vajce a žĺtok, talianske bylinky a spracujeme na cesto.

  2. 2

    Podľa potreby pridáme ešte trochu múky, aby sa cesto nelepilo. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary.

  3. 3

    Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme zvyšným strúhaným parmezánom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia