Parmezánovo-olivové krekry
Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 31. decembra 2023
mesačník Varecha, 31. decembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Na pracovnej doske spojíme múku, nastrúhaný parmezán, štipku soli, mletého čierneho korenia, mäkké maslo, nadrobno nakrájané olivy. Pridáme vajce a žĺtok, talianske bylinky a spracujeme na cesto.
- 2
Podľa potreby pridáme ešte trochu múky, aby sa cesto nelepilo. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
- 3
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme zvyšným strúhaným parmezánom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.
Tiež syrové krekry:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu