Recepty, kde je kapary
Bruschetta
Je to vlastne talianska skvelá chuťovka na raňňajšie hrianky . Začalo to chuťou na čosi
malé,...
Cestoviny s orechami a sušenými paradajkami
Toto je trochu upravený a podľa našej chuti doplnený recept z knihy Martina Pyca
Rauscha a zároveň...
Mäsové guľky z Königsbergu
... originál nazývané Königsberger Klopse je nemecké jedlo, ktoré tu v Nemecku majú radi mnohí ľudia....
Pikantný zajac so zeleninou
Velmi zdravy a chutny recept, prevonany bylinkami, obohateny vitaminom B3, B12. a A.
Vhodny pre...
Zemiakový rýchly šalát k údenému lososovi
Tento recept si píšem hlavne pre seba, aby som ho nezabudla... ale ak niekomu poslúži
budem...
Plnené cuketové kvety
Toto predjedlo je na Slovensku este neobvykle, ale v juznych krajinach uz davno velmi
oblubene. Cuketove kvety...
Šalát halali
Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Jablko, uhorky a mrkvu nakrájame
na drobné kocky...
Tatarák inak
Tento tatarák som prvý krát ochutnal v asi pred rokom a veľmi mi zachutil. Navyše sa...
Teľacie plátky s tuniakovou majonézou
Teľacie karé ochutíme soľou a korením a opečieme na panvici do chrumkava. Pečieme v rozohriatej rúre...
Teľací orech s tuniakovou omáčkou
Tento recept radi robime v letnych mesiacoch pretoze maso sa podava studene. Tuniakova
omacka je naozaj skvela!
Orestované cukinové plátky s tuniakom a kapary
Veľmi jednoduché, zdravé pritom sýte jedlo. Kombinácia cukiny s tuniakom je prekvapivo lahodná.
Tuniakový šalát
Syn bol teraz tyzden doma na prazdniny, prisiel mu na chut tuniakovy salat... ze ci...
Králik na kyslo
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...
Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu...
Tuniakovo paradajková omáčka na cestoviny
Výborná, chutná a jednoduchá omáčka na špagety, či iné cestoviny. Vhodná ako rýchla večera....
Sardelový croissant
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a roztiahneme ho na približne 15 cm kruhy, ktoré rozštvorcujeme...
Toskánsky baklažán
Baklažán sa dá pripravovať na neuveriteľne veľa spôsobov, jeden z mojich
najobľúbenejších je toskánsky baklažán...
Pangasius na masle s kaparmi
Pangasius na masle je vždy veľmi dobrý, ale stačí pridať pár kaparov a chuť máte hneď...
Expresný kuskus na taliansky spôsob
Extra rýchle, zdravé a chutné jedlo z kuskusu so sušenými paradajkami, olivami,
pestom... Asi...
Sušené paradajky
Sušené paradajky sú väčšinou dosť obľúbené a aj ja ich zbožňujem, preto si robím zásoby
doma...
Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...
Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia.
Patizón som mala...
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...
Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia.
Etymologický...
Krémové studničky
Predjedlo, ktore podavame na 1. sviatok vianocny. Napad na studnicky som videla v kucharskej knihe,...
Cviklový šalát
Toto je najoblubenejsi cviklovy salat mojho muza. Rad ho robieva. A este radsej papka...
Šalát z kalmárov s olivami a paprikami
Kalmáry nakrájame na kolieska, ktoré varíme v osolenej vode s cesnakom asi 20 minút. Necháme...
Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...
Bruschetta
Je to vlastne talianska skvelá chuťovka na raňňajšie hrianky . Začalo to chuťou na čosi malé,...
Cestoviny s orechami a sušenými paradajkami
Toto je trochu upravený a podľa našej chuti doplnený recept z knihy Martina Pyca Rauscha a zároveň...
Mäsové guľky z Königsbergu
... originál nazývané Königsberger Klopse je nemecké jedlo, ktoré tu v Nemecku majú radi mnohí ľudia....
Pikantný zajac so zeleninou
Velmi zdravy a chutny recept, prevonany bylinkami, obohateny vitaminom B3, B12. a A. Vhodny pre...
Zemiakový rýchly šalát k údenému lososovi
Tento recept si píšem hlavne pre seba, aby som ho nezabudla... ale ak niekomu poslúži budem...
Plnené cuketové kvety
Toto predjedlo je na Slovensku este neobvykle, ale v juznych krajinach uz davno velmi oblubene. Cuketove kvety...
Šalát halali
Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Jablko, uhorky a mrkvu nakrájame na drobné kocky...
Tatarák inak
Tento tatarák som prvý krát ochutnal v asi pred rokom a veľmi mi zachutil. Navyše sa...
Teľacie plátky s tuniakovou majonézou
Teľacie karé ochutíme soľou a korením a opečieme na panvici do chrumkava. Pečieme v rozohriatej rúre...
Teľací orech s tuniakovou omáčkou
Tento recept radi robime v letnych mesiacoch pretoze maso sa podava studene. Tuniakova omacka je naozaj skvela!
Orestované cukinové plátky s tuniakom a kapary
Veľmi jednoduché, zdravé pritom sýte jedlo. Kombinácia cukiny s tuniakom je prekvapivo lahodná.
Tuniakový šalát
Syn bol teraz tyzden doma na prazdniny, prisiel mu na chut tuniakovy salat... ze ci...
Králik na kyslo
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...
Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu...
Tuniakovo paradajková omáčka na cestoviny
Výborná, chutná a jednoduchá omáčka na špagety, či iné cestoviny. Vhodná ako rýchla večera....
Sardelový croissant
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a roztiahneme ho na približne 15 cm kruhy, ktoré rozštvorcujeme...
Toskánsky baklažán
Baklažán sa dá pripravovať na neuveriteľne veľa spôsobov, jeden z mojich najobľúbenejších je toskánsky baklažán...
Pangasius na masle s kaparmi
Pangasius na masle je vždy veľmi dobrý, ale stačí pridať pár kaparov a chuť máte hneď...
Expresný kuskus na taliansky spôsob
Extra rýchle, zdravé a chutné jedlo z kuskusu so sušenými paradajkami, olivami, pestom... Asi...
Sušené paradajky
Sušené paradajky sú väčšinou dosť obľúbené a aj ja ich zbožňujem, preto si robím zásoby doma...
Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...
Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...
Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...
Krémové studničky
Predjedlo, ktore podavame na 1. sviatok vianocny. Napad na studnicky som videla v kucharskej knihe,...
Cviklový šalát
Toto je najoblubenejsi cviklovy salat mojho muza. Rad ho robieva. A este radsej papka...
Šalát z kalmárov s olivami a paprikami
Kalmáry nakrájame na kolieska, ktoré varíme v osolenej vode s cesnakom asi 20 minút. Necháme...
Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...