Foto: aduskagi
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si ho takto ja, pretože v ňom cítiť výraznu chuť Zobraziť celý popisTento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si ho takto ja, pretože v ňom cítiť výraznu chuť octa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králika pokrájame na menšie kúsky. Na oleji opražime cesnak, ktorý vyberieme pred pridaním mäsa.
-
2
Mäso opražíme do zlatista, mierne osolíme, podlejeme vínom a dusíme poodkryté, kým sa neodparí víno.
-
3
Po odparení vína podlejeme octom, pridáme kapary a olivy. Králika varíme cca 1 hod, podľa potreby podlievame vínom a octom.
-
4
Na záver dosolíme a pridáme posekanú petržlenovú vnať.
Diskusia k receptu