Králik na kyslo

aduskagi - fotkaaduskagi, 30. januára 2012
Králik na kyslo
Foto: aduskagi

Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si ho takto ja, pretože v ňom cítiť výraznu chuť Zobraziť celý popisTento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si ho takto ja, pretože v ňom cítiť výraznu chuť octa.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 struky




Postup

  1. 1

    Králika pokrájame na menšie kúsky. Na oleji opražime cesnak, ktorý vyberieme pred pridaním mäsa.

    Králik na kyslo - obrázok 1
  2. 2

    Mäso opražíme do zlatista, mierne osolíme, podlejeme vínom a dusíme poodkryté, kým sa neodparí víno.

    Králik na kyslo - obrázok 2
  3. 3

    Po odparení vína podlejeme octom, pridáme kapary a olivy. Králika varíme cca 1 hod, podľa potreby podlievame vínom a octom.

    Králik na kyslo - obrázok 3
  4. 4

    Na záver dosolíme a pridáme posekanú petržlenovú vnať.

Diskusia k receptu

alexdidi
Ku králikovi sa nedostanem veľmi často i keď to mäsko mám rada a takto pripravený je určite výborný.Robím podobne hovädzie(pridala som aj na Varechu) a chutí nám veľmi.Na budúce skúsim s králikom.