Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si ho takto ja, pretože v ňom cítiť výraznu chuť Zobraziť celý popisTento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si ho takto ja, pretože v ňom cítiť výraznu chuť octa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Králika pokrájame na menšie kúsky. Na oleji opražime cesnak, ktorý vyberieme pred pridaním mäsa.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Mäso opražíme do zlatista, mierne osolíme, podlejeme vínom a dusíme poodkryté, kým sa neodparí víno.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Po odparení vína podlejeme octom, pridáme kapary a olivy. Králika varíme cca 1 hod, podľa potreby podlievame vínom a octom.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na záver dosolíme a pridáme posekanú petržlenovú vnať.
 

                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu