Teľací orech s tuniakovou omáčkou

gionima - fotkagionima, 18. mája 2012
Teľací orech s tuniakovou omáčkou
Foto: gionima

Tento recept radi robime v letnych mesiacoch pretoze maso sa podava studene.Tuniakova omacka je naozaj skvela!

50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
100 ml
omacka:
3 PL
150 g
3 ks na tvrdo




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dame varit maso s cibulou,bob.listom,cier.korenim,vinom,solou a bujonom.V prikrytom hrnci varime 50 minut na nizkej teplote.

    Teľací orech s tuniakovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia prekrojime a oddelime zltky.V mixeri rozmixujeme zltky,odkvapkaneho tuniaka,majonezu a kapary.Pridame par lyziciek z vyvaru a opat zmixujeme.

    Teľací orech s tuniakovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Uvarene vychladnute maso nakrajame na platky a polejeme omackou.Dobru chut!

    Teľací orech s tuniakovou omáčkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

hubata
Jejda, aký šikovný receptík: mäso je ihneď hotové a omáčka tiež nedá veľa práce. A s čím to papáte? Na Bari predpokladám že s ryžou no a my tu na Záhorí si môžme dať aj zemiaky, príp. výborný chlebíček .......
lyali
Vitello tonnato? Telacie s tuniakovou omackou som ochutnala v jednej restauracii, ktorej majitelom je Talian a vynimocne jedlo sa mi dostalo na tanier a do pamate chutovych poharikov :-) Masko bolo nakrajane na velmi tenucko a tenke masove platky bolo naaranzovane ako keby ste videli na tanieri ruzu a okraje "lupienkov" namocene do cervenej papriky a v misticke pripravena tuniakova omacka...vynikajuce :-) Tvoj recept fajn inspiracia :-)
modrykamen
Tak toto som ešte nepočul, ani nechutnal. Hovoríte, že kombinácia teľacieho mäsa a tuniaka je dobrota? Čo mi ostáva, len skúsiť! Ja sa nebránim žiadnym novotám.
gionima
Dakujem :)
@modrykamen je to naozaj jednoduchy a chutny recept.V dnesnej dobe su v kuchyni uplne nemyslitelne kombinacie chuti netreba sa skusat.
@hubata my to doma jeme samotne,alebo s chlebom.
marika9
Dnes som toto jedlo pripravila k obedu. No chvál nebolo konca. Výborne sme si pochutili. Je to na 5 hviezdičiek.Spravila som len malú zmenu, použila som panenku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia