Teľacie plátky s tuniakom

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 4. augusta 2011
Teľacie plátky s tuniakom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Príloha:
150 g
40 g
40 g
80 g (kyslej smotany)
2 ks
z 1 citróna
teľacie :
200 ml
500 g
300 g
100 g
Tuniak:
80 g a žltá
50 g
150 g, čerstvý
50 ml




Postup

  1. 1

    Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, dochutíme soľou a korením, poprípade na zriedenie použijeme trošku vývaru. Kto má rád, môže použiť aj trošku bieleho vína.

  2. 2

    Teľacie stehno odblaníme, zaviažeme do tvaru rolády, aby držala tvar, a uvaríme vo vývare, ktorý sme pripravili z koreňovej zeleniny, cibule a bieleho vína. Varíme pomalým varom asi 15 – 20 minút. Po uvarení nakrájame mäso na tenké plátky a servírujeme.

  3. 3

    Papriky opečieme na ohni a odstránime šupku. Nakrájame na trojuholníky a zľahka orestujeme na masle. Potom servírujeme. Čerstvého tuniaka opekáme zo všetkých strán asi 15 sekúnd. Nakrájame na tenké plátky a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia