Teľacie plátky s tuniakom
Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 4. augusta 2011
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 4. augusta 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Príloha: | |
150 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
80 g (kyslej smotany) |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
z 1 citróna |
|
teľacie : | |
200 ml |
|
500 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
Tuniak: | |
80 g a žltá |
|
50 g |
|
150 g, čerstvý |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, dochutíme soľou a korením, poprípade na zriedenie použijeme trošku vývaru. Kto má rád, môže použiť aj trošku bieleho vína.
- 2
Teľacie stehno odblaníme, zaviažeme do tvaru rolády, aby držala tvar, a uvaríme vo vývare, ktorý sme pripravili z koreňovej zeleniny, cibule a bieleho vína. Varíme pomalým varom asi 15 – 20 minút. Po uvarení nakrájame mäso na tenké plátky a servírujeme.
- 3
Papriky opečieme na ohni a odstránime šupku. Nakrájame na trojuholníky a zľahka orestujeme na masle. Potom servírujeme. Čerstvého tuniaka opekáme zo všetkých strán asi 15 sekúnd. Nakrájame na tenké plátky a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu