Foto: frezia
Velmi zdravy a chutny recept, prevonany bylinkami,obohateny vitaminom B3, B12.a A. Vhodny pre milovnikov zdravej vyzivy a niecoho noveho.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ocistime cibulu aj cesnak. Cibulu pokrajame na osminky,cesnak na platky. Citron umyjeme a pokrajame na kolieska. Mrkvu a zemiaky ocistime. Mrkvu pokrajame na kolieska a zemiaky po dlzke na styri casti. Zajaca rozporcujeme,okorenime a nasolime.
-
2
V pekaci si rozpalime olej a mäso prudko z oboch stran opecieme a vyberieme.
-
3
Vo vypeku oprazime do zlatova cesnak a cibulu. Pridame citron a kratko spolu poprazime.
-
4
Pridame zemiaky,mrkvu,osolime,okorenime,pridame vyvar a spolu to vsetko 3-5 minut povarime.
-
5
Tymian,bobkovy list ,nove korenie a kapary pridame k zelenine,na to poukladame kusky zajaca a prikryjeme.Dame do vyhriatej rury na 180 °C a dusime asi hodinu.
-
6
.Potom odokryjeme a pecieme este asi 15 minut,aby sa nam odparila stava.
kto che podavat omacku oddelene,je dobre ju sedit,pridat cer.vino,zredukovat a glazirovat maslom.
ingrediencii.Mozes pouzit aj feferonku,ale zajac ma velmi jemne mäsko a to,co som pouzila staci.
@radox to je uz celkom iny recept nepouzila som ziadnu slaninu a mäsko bolo uplne krehke a stavnate.
Mala som ale mladeho zajaca.(kupeneho v obchode,ale bolo napisane,ze je mlady) Urcite aj bol,lebo bol uplne mäkky a rychlo hotovy.