Expresný kuskus na taliansky spôsob fotorecept

pumaamravec - fotkapumaamravec, 11. augusta 2011

Extra rýchle, zdravé a chutné jedlo z kuskusu so sušenými paradajkami, olivami, pestom...Asi pred rokom som kuskus nepoznala a ani som netušila ako rýchlo Zobraziť celý popisExtra rýchle, zdravé a chutné jedlo z kuskusu so sušenými paradajkami, olivami, pestom...Asi pred rokom som kuskus nepoznala a ani som netušila ako rýchlo a dobre sa sa dá z neho najesť, tak teraz to naprávam a robievam si ho na každý možný spôsob. Je to vlastne celozrnná cestovina z pšenice, ktorá sa nevarí a je hotová za 5 minút, stačí pridať suroviny podľa vašej chute a jedlo je hotové. :)

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

60 g
10 ks
10 ks
8 ks
60 g
1 PL
 na pokvapkanie




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kuskus, stačí ak pridáme také množstvo kuskusu ako vody. Ja som si dala polovicu šálky kuskusu do misky, potom ho zaliala polovicou šálky vriacej vody, prikryla a za 5 minút kuskus nasiakol všetku vodu. Tak cestovinu máme hotovú.

    Expresný kuskus na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zobereme si lyžicu olivového oleja (môže byť aj olej z pohára so sušenými paradajkami), a pekne „našuchoríme„ kuskus.

    Expresný kuskus na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme si polovicu kuskusu do misky, pridáme sušené paradajky a olivy. Recept na sušené paradajky nájdete tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/susene-paradajky/19271-recept.html

    Expresný kuskus na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte pridáme natrhanú mozzarellu, kapary a pesto. Potom si vysypeme druhu polovicu kuskusu na toto a zase pridáme mozzarellu, pesto, olivy, kapary a sušené paradajky, zmiešame a hotovo. :)

    Expresný kuskus na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tip: Zatiaľ kuskus nepredávajú všade, ja som objavila tento v Carrefoure stál 1,49 € a som s ním spokojná, ale ak máte tipy kde predávajú ešte dobrý kuskus v Bratislave, tak mi to kľudne napíšte napríklad aj do komentárov dole. :)

    Expresný kuskus na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

letisia
Kuskus milujem a robím tiež na rôzne spôsoby. Vyskúšam aj tento. U nás v NR som zatiaľ vždy kuskus kúpila v ktoromkoľvek obchode, či už v krabici, alebo vo vrecku. Výborný je aj ako cestovina do majonézových šalátov.
evanaaa
Kuskus si chcem kúpiť, ja som konečne vyskúšala bulgur ( Kaufland, asi 2 eur), hľadala som aj kuskus, kúpim, ak uvidím. Oboje sa pripravuje rovnako a aj po výživovej stránke a obsahovo tiež prospešné. Takto som ešte neskúšala, olivy nejak nejem, paradajky nemám, len pesto a kapary, ale dá sa vyskúšať.
mariaklara
No, už som ich objavila, už viem kde ich dostať, treba si ich urobiť doma.
pumaamravec
@mariaklara dakujem, ano sušené paradajky sa dajú spraviť doma, ale keby si tie paradajky potrebovala veľmi súrne, dajú sa kúpiť v bežných obchodoch, napríklad som ich videla v Bille za 2,49 € s:) Ale domace su domace :)
marcy
na dovolenke som jedla kvalitný kuskus,túto doma som kúpila hoci bio veľmi drobný,zvláštne chutnajúci .....nebolo to ono :-( do Košíc mám dosť ďaleko,Carrefour inde v okolí nie je
jankavaskova
ja tiez kupujem kuskus, mavaju ho bezne v terne - nikdy som sa nestretla s inym ako drobnym, ale je chutny. velmi dobra kombinacia je aj so strukovinami, mierne okorenite, pridate par sterilizovanych alebo povarenych fazuliek, trosku kukurice a bylinku, ktora vym chuti, napriklad oregano. zamiesate. ale v podstate, ako pisala autorka, na akykolvek sposob je to zaujimave a chutne :-)
dajanca
práve som ho dojedla, aj s paradajkami podľa tvojho receptu a pochutnala som si.... :-)
ďakujem....
aamm
predávajú ho aj v bille




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia