Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 27. mája 2011
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 27. mája 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, zblanšírujeme a po dĺžke rozpolíme.
- 2
Hrušku nakrájame na mesiačiky a cherry rajčinky na polovice. Na olivovom oleji orestujeme hrušky, zastrekneme vínnym octom a necháme zredukovať.
- 3
Pridáme ostatnú zeleninu, dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme olivy, kapary a rajčinky. Šalát by mal byť vlažný, takže zeleninu restujeme len krátko.
- 4
Náš tip: Kapary sú neotvorené púčiky kra kapary tŕnitej, ktorý rastie okolo Stredozemného mora. Púčiky sa nechajú po zbere zvädnúť a potom uležať tri mesiace v soli alebo slanom náleve, čím získajú slano-kyslú chuť. Čím drobnejšie a mladšie sú kapary, tým lepšie chutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu