Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 27. mája 2011
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks, väčšia
200 g
100 g
 marinované




Postup

  1. 1

    Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, zblanšírujeme a po dĺžke rozpolíme.

  2. 2

    Hrušku nakrájame na mesiačiky a cherry rajčinky na polovice. Na olivovom oleji orestujeme hrušky, zastrekneme vínnym octom a necháme zredukovať.

  3. 3

    Pridáme ostatnú zeleninu, dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme olivy, kapary a rajčinky. Šalát by mal byť vlažný, takže zeleninu restujeme len krátko.

  4. 4

    Náš tip: Kapary sú neotvorené púčiky kra kapary tŕnitej, ktorý rastie okolo Stredozemného mora. Púčiky sa nechajú po zbere zvädnúť a potom uležať tri mesiace v soli alebo slanom náleve, čím získajú slano-kyslú chuť. Čím drobnejšie a mladšie sú kapary, tým lepšie chutia.

Diskusia k receptu