Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 26. júna 2011
šéfkuchár spoločnosti Metro, 26. júna 2011
Foto: archív Vojtecha Artza
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a dopekáme. Rybu otočíme a takisto zľahka dopečieme. Špargľu očistíme a povaríme v zeleninovom vývare s maslom podľa veľkosti asi 3-4 minúty.
- 2
Nakrájame. Paradajky sparíme vo vriacej vode a olúpeme. Zbavíme jadierok a nakrájame. Pripravenú zeleninu premiešame so šalotkou, kaparami, nasekaným kôprom, soľou, špargľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
- 3
Náš tip: Pri nákupe špargle treba dbať na to, aby bola pevná a hlavičky pevne zatvorené. Ak sa otvárajú, špargľu pozberali neskoro. Najjemnejšou časťou špargle sú totiž hlavičky. Zelenú rýchlenú špargľu nelúpeme, bielu však áno a odrežeme drevnatý spodok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu