Losos so špargľou, kapari a paradajkami

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 26. júna 2011
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Foto: archív Vojtecha Artza
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
320 g
320 g
10 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a dopekáme. Rybu otočíme a takisto zľahka dopečieme. Špargľu očistíme a povaríme v zeleninovom vývare s maslom podľa veľkosti asi 3-4 minúty.

  2. 2

    Nakrájame. Paradajky sparíme vo vriacej vode a olúpeme. Zbavíme jadierok a nakrájame. Pripravenú zeleninu premiešame so šalotkou, kaparami, nasekaným kôprom, soľou, špargľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Náš tip: Pri nákupe špargle treba dbať na to, aby bola pevná a hlavičky pevne zatvorené. Ak sa otvárajú, špargľu pozberali neskoro. Najjemnejšou časťou špargle sú totiž hlavičky. Zelenú rýchlenú špargľu nelúpeme, bielu však áno a odrežeme drevnatý spodok.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia