Foto: ernest
Je to vlastne talianska skvelá chuťovka na raňňajšie hrianky .Začalo to chuťou na čosi malé,tak šup do veľkoobchodu na skusy .Keď nám to Zobraziť celý popisJe to vlastne talianska skvelá chuťovka na raňňajšie hrianky .Začalo to chuťou na čosi malé,tak šup do veľkoobchodu na skusy .Keď nám to zachutilo tak som začal tvoriť vlastné
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Je to vlastne prví pokus tak poďme na to.Zelené a tmavé olivy vykôstkujeme posekáme na drobno ,posekáme sušené paradajky,kapiu ,kapary,cibulu ,cesnak,zmiešame v miske jemne osolíme pretože kapary sú v slanom náleve ,pridáme vínny ocot ,citronovú štavu bazalku a premiešame.
- 2
Zelené olivy je možné zamenit aj za pečené papriky,opečieme bagetu alebo prekrojené rohlíky na teplé naložíme a papáme.
- 2
Bruschetta (con pomodoro), je to, o com hovori "gastronomia" - az na to, ze to ma byt bez cibule.
Ty, mily Ernest toto nazvi radsej nejako inac...
Mňa skôr zaráža iná vec... hrianky sme na Slovensku jedli dávno, pradávno a to sme ani netušili, že nejaká bruschetta existuje, tiež sme si na ňu dávali a dávame všeličo čo máme radi a čo nám chutí... ja si už roky rokúce robím hrianku, trochu cesnaku, na tenúčko potrieť maslom, obložiť kolieskami rajčín, občas nejaký syr alebo stratené vajce... no milujem to a nikdy som ani netušila, že v podstate jem bruschettu.... občas mi to tak pripadá, že musíme byť za každú cenu svetový ako keby sme sa hanbili zato čo máme doma...
takže ja som len obyčajné dievča z dediny ja neraňajkujem bruschettu ale hrianku s paradajkami :-) :-) :-)
Zakladne ingrediencie: rustikalny chlieb (nie rozky!!), olivovy olej, cesnak, rajciny.
Ine variacie topingov zavisia od oblasti, kde sa pripravuju.
it.wikipedia.org/wiki/Bruschetta...
Bruscetta je povodne jedlo chudoby aku mala taku dala , tu prikladam recept aj zo sandwicha s cibulou...Cheers
www.cookaround.com/yabbse1/blog.php?b=7275...
Neviem, mozno pisem blbosti, v talianskej kuchyni sa nevyznam. V kazdom pripade ta zakladna je velmi dobra.
@evanaa : Bruschetta je nazov jedla/predjedla a nie chleba alebo peciva. Je to tak ako s pizzou. Pizza je nazov pre cele jedlo a nielen pre cesto. A je jedno, co za toping na nej je.
Na bruschettu sa pouziva rustikalny (t.j tmavy) chlieb, teda ziadny biely a uz vobec nie rozky alebo "sendvice". Tu na fotke nie je bohuzial bruschetta. To je to iste, ako dezert pripraveny z keksov a natierkoveho masla nie je tiramisu. Amen.
www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/bruschetta...
The bread is best sliced 1cm thick and toasted on a barbecue, but it can also be done in a griddle pan for ease at home. After that it should be lightly rubbed a couple of times with a cut clove of garlic, then drizzled with some good extra virgin olive oil and sprinkled with salt and pepper. The toppings can be as humble or as luxurious as you like, from chopped herbs or a squashed tomato with basil, to marinated vegetables or beautiful cheeses, to lovely flaked crabmeat. The only rule is that whatever goes on top of a bruschetta should be nice and fresh and cooked with care.
@petra69 takze neviem ci si vobec citala tento link co si sem pridala lebo ak ano tak by si v tom mala pekne jasno .... o tom tmavom nehovori o chlebe ale o drozdi ...treba pozornejsie citat ...ano sourdough chlieb moze byt aj tmavy ak sa pouzije do neho razna muka alebo celozrna ale po vacsine v obchodoch najdes sourdough biely.
Pekne napisane. Tak nech sa Ti aj nadalej dobre dari.