Grilovaný tuniak s feniklovo-hruškovým šalátom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tuniaka osolíme, okoreníme a sprudka opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Vnútri musí zostať červený. Pri servírovaní tuniaka prekrojíme napoly. Fazuľky, fenikel a cibuľu očistíme a krátko blanžírujeme v osolenej vode.
- 2
Fenikel s cibuľou nakrájame na menšie kúsky a fazuľky roztrháme pozdĺžne napoly. Hrušku zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky.
- 3
Všetku zeleninu sprudka orestujeme na oleji, pridáme hrušky, kapary a olivy prekrojené napoly. Osolíme, okoreníme a ľahko zastrekneme balsamikom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu