Grilovaný tuniak s feniklovo-hruškovým šalátom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
Grilovaný tuniak s feniklovo-hruškovým šalátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
200 g
200 g
200 g
100 g, bez kôstky
1 PL




Postup

  1. 1

    Tuniaka osolíme, okoreníme a sprudka opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Vnútri musí zostať červený. Pri servírovaní tuniaka prekrojíme napoly. Fazuľky, fenikel a cibuľu očistíme a krátko blanžírujeme v osolenej vode.

  2. 2

    Fenikel s cibuľou nakrájame na menšie kúsky a fazuľky roztrháme pozdĺžne napoly. Hrušku zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky.

  3. 3

    Všetku zeleninu sprudka orestujeme na oleji, pridáme hrušky, kapary a olivy prekrojené napoly. Osolíme, okoreníme a ľahko zastrekneme balsamikom.

Diskusia k receptu

jarunka
Tuniaka mam velmi rada. Tento vyzera vynikajuco. Dala by som si.
dada1010
a ja pozerám, že ktorý autor je tu taký profesionál, a on je to naozaj profík... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia