Závin plnený „tapenade“
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 13. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
650 g |
|
20 g |
|
2 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
20 g |
|
500 g |
|
1,5 kg |
|
100 g |
|
300 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
150 ml |
|
|
|
150 ml |
|
200 ml |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Mäso odblaníme, odrezky z mäsa orestujeme spolu s koreňovou zeleninou, bobkovým listom a celým čiernym korením. Pridáme pretlak, opražíme a zalejeme bielym vínom a vodou. Varíme asi 2 – 3 hodiny, scedíme a dochutíme, prípadne zahustíme solamylom.
- 2
Pripravené mäso naplníme tapenádou z nadrobno nasekaných a na oleji opečených olív, kapár, cibule a dijonskej horčice. Necháme odstáť v chladničke. Baklažán ošúpeme, narežeme na väčšie kocky, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre prikrytý alobalom 45 minút na 170 °C. Zemiaky ošúpeme a varíme ako na kašu.
- 3
Naplnené mäso opečieme zo všetkých strán, okoreníme a dopečieme v rúre cca 10 minút pri 170 °C. Upečený baklažán zmixujeme na kašu, dochutíme soľou, korením a tymianom. Zjemníme smotanou. Zo zemiakov pripravíme klasickú zemiakovú kašu s pridaním nastrúhaného syra. Mäso narežeme, prelejeme omáčkou a podávame s variáciou zemiakovej a baklažánovej kaše.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
"Kalamata Olive Tapenade" s typicky vyraznou chutou je tiez vyborna na opecenej bagetke ako predjedlo.
Cele toto jedlo sa mi paci;
bravcovu panenku robim rada lebo je z toho rychle jedlo a pri takejto naplni je tiez hotova minutkovo.