Tuniakovo paradajková omáčka na cestoviny

majkabajka - fotkamajkabajka, 17. októbra 2011

Výborná, chutná a jednoduchá omáčka na špagety, či iné cestoviny. Vhodná ako rýchla večera.

25 minút
príprava

Suroviny

1 menší
3 - 4
 malý
  - kúsky
 alebo iné cestoviny
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Na roztopenom masle orestujeme na kolieska pokrájaný pór. Paradajky zaparíme, olúpeme a nakrájané na kocky pridáme k póru. Po chvíľke dusenia pridáme malý paradajkový pretlak a necháme prejsť varom.

  2. 2

    Pridáme kapary podľa chuti a ochotíme soľou, korením a bylinkami. Na koniec pridáme tuniaka z konzervy a odstavíme z ohňa, aby sa tuniak len mierne prehrial.

  3. 3

    Podávame s uvarenými cestovinami, ktoré pred podávaním prelejeme olivovým olejom. Nakoniec posypeme strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

strelka
Určite čoskoro vyskúšam a dám vedieť, ako chutili. My milujeme cestoviny aj tuniaka!
strelka
Omáčka bola naozaj veľmi chutná a zdravá. Pridala som len štipku trstinového cukru, aby sa zjemnila prirodzená kyslosť pretlaku a rajčín. Navyše jedlo, v ktorom je tuniak, nemôže byť zlé :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia