Foto: frezia
Toto predjedlo je na Slovensku este neobvykle,ale v juznych krajinach uz davno velmi oblubene.Cuketove kvety patria medzi tie jedle a na zahradke ich mate Zobraziť celý popisToto predjedlo je na Slovensku este neobvykle,ale v juznych krajinach uz davno velmi oblubene.Cuketove kvety patria medzi tie jedle a na zahradke ich mate este urcite vela. Vyskusajte,chutia vyborne.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
8 ks |
|
1 ks starsi |
|
1 ks hrudka |
|
1 ks olúpaná |
|
50 g nastruhany |
|
8 ks |
|
10 g |
|
1 ks |
|
,korenie |
|
na zapečenie |
|
Postup
-
1
Z cuketovych kvetov odtrhneme capiky. Vsetky suroviny na drobno pokrajame,zmiesame s parmezanom a vajickom. Osolime a okorenime.
-
2
Pripravenou zmesou opatrne naplnime cuketove kvety. /Naplnali ich manzelove rucky./
-
3
Naplnene kvietky poukladame na vymasteny plech a posypeme nahrubo nastruhanym parmezanom. Na kazdy kvietok polozime kusok masla. Pecieme na 180° vyhriatej rure asi 10 minut. Je to vynikajuce teple,aj studene. Mozete pouzit aj inu plnku,napr.:riccota,sol,korenie... Alebo ich mozete fritovat,naplnene kvietky obalite v hladkej muke a v horucom oleji 1-2 minuty fritujete.
Dakujem za mile komentare.
Krasne foto. Zijes v krajine, kde si takuto dobrotu mozete urobit hocikedy. Tu dostat tie kvety v zime v niektorych väcsich azijskych obchodoch, inak sa daju kupit na jesen vo velkoobchodoch a niektorych tureckych supermarketoch. Zelam ti veseleho Silvestra a vela stastia v Novom roku!
No ani tu nie su hocikedy, ale mal som trochu stastia.
Vsetko najlepsie v Novom Roku.
Potrebovali by sme par stupnov europskeho chladu vybalancovat .